İlk Alman otel teknoloji raporu yayınlandı

İlk Alman otel teknoloji raporu yayınlandı

ABONE OL
13:44 - 05/12/2020 13:44
İlk Alman otel teknoloji raporu yayınlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Otelcilik Birliği IHA, HSMA Almanya, Hotelhero ve Techtalktravel’in ortaklaşa yayınladığı 80 sayfalık ilk Alman otel teknolojisi raporunu, bireysel ve zincir otel endüstrisindeki yöneticilere otel teknolojisi pazarına ilişkin içgörü sağlamayı amaçlıyor.

Rapor, Alman otel zincirlerindeki yöneticilerin görüşlerini yansıtıyor ve yenilikçi otel gruplarının vaka çalışmalarını sunuyor.

Gelecekte dijitalleşmenin giderek daha önemli hale geleceği tartışılmaz olarak kabul ediliyor.

Bununla birlikte, ankete katılan otel sektörü yöneticilerinin yüzde 80’i hala arayüzler, bütçeler ve veri standardizasyonu ile ilgili uygulamadaki temel problemlerden şikayetçiler.

Almanya Otelciler Birliği (IHA) Başkanı Otto Lindner durumu şöyle açıkladı:

“Korona salgını şu anda günlük otel hayatının neredeyse tüm alanlarını gölgede bıraksa da, gelecek için doğru rotayı belirlemek artık önem arz etmektedir. Otel endüstrisi için en büyük zorluk, yeni teknolojilerin mevcut altyapıya entegrasyonu ve esnek değiştirilebilirliklerinde yatmaktadır. Otellerin iş modellerini uyarlamaları, süreçlerini yenilemeleri, BT mimarilerini daha esnek hale getirmeleri ve dijital iletişim kanallarını sürekli olarak genişletmeleri her zamankinden daha fazla talep ediliyor.“

Otel şirketleri için dijitalleşme yolunda eylem ve destek ihtiyacı birbirinden çok farklı bireysel çözümler gerektiriyor.

Salgın Dijitalleşme için bir katalizör oldu, ancak bütçe yok! 

Hotelhero CEO’su ve kurucu ortağı Florian Montag gelişmeleri şöyle açıklıyor: “Pandemi nedeniyle dijitalleşme konusunun sektörde daha önemli hale geldiğini, ancak maalesef oteller için hala çok fazla engeller var; Birçoğumuz sektörde dijitalleşme konusunda ciddi artış olacağını umuyorduk, ancak bu beklentimiz bütçe eksikliği ve yatırım belirsizlikleri nedeniyle gerçekleşmedi.“

Konuğun otel için yolculuğunun etrafındaki süreçler mutlaka dijitalleştirilmelidir.

Rapor, otellerin odak noktasının misafirin otel içi yolculuğuyla ilgili süreçleri dijitalleştirmek ve check-in / check-out süreciyle ilgili görevleri otomatikleştirmek olduğunu gösteriyor.

Çoğu yönetici, dijital check-in’i şu anda sektördeki en önemli eğilim olarak görüyor. Analiz edilen 41 Alman otel markasının yaklaşık yüzde 44’ünün check-in’i tamamen veya kısmen dijital hale getiren çözümlere sahip.

İnsan unsurunu ihmal etmeyin!

Uzmanların hemfikir olduğu önemli bir konu ise “pandemiden sonra, insan bileşeni de yeniden ön plana çıkacak, çünkü bir check-in / check-out, ödeme ve muhasebe sürecini otomatikleştirebilmek, insan etkileşiminden vazgeçilebileceği anlamına gelmiyor” denildi.

Alman Otel Teknolojisi Raporunu buradan indirin

https://info.hotelhero.tech/de/hotel-tech-markt-deutschland-2020

TOUREXPI tarafından geçilen İlk Alman otel teknoloji raporu yayınlandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İlk Alman otel teknoloji raporu yayınlandı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İlk Alman otel teknoloji raporu yayınlandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.