GS Derneği’nden geleneksel Pilav Günü

GS Derneği’nden geleneksel Pilav Günü

ABONE OL
01:03 - 16/06/2019 01:03
GS Derneği’nden geleneksel Pilav Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

GS Derneği’nden geleneksel Pilav Günü


Hamburg Galatasaraylılar Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Pilav Günü’ne bu kez Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan ile eşi Hakan Özkan da katıldı

Hamburg kentinin Eimsbüttel ilçesindeki Ehrenstein Spor Kulübü’nde düzenlenen etkinliğe, Bakan Özkan ile eşinin yanı sıra derneğin başkanı Mehmet Günyar, yönetim kurulu üyeleri, derneğin eski Başkanı Abdullah Akar, Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal, Muavin Konsolos Nejat Doğançay, Hamburg-Mitte İlçesi Belediye Meclisi üyeleri Bayram İnan ile Gül Aydın, Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Onursal Başkanı Gökten Küçük ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.

Bakan Özkan burada yaptığı konuşmada, kendisinin ve eşinin Galatasaraylı olduğunu belirterek, "Samimiyetle Türkiye’deki maçları takip ediyorum. Bu yıl başarılı olamadık. Barcelona’nın Manchester United takımını yendiği gibi umarım Galatasaray da Barcelona gibi başarılı olur. Şu an iyi bir başkan geldi. Farklı yerlerde de kazanacağımıza inanıyorum. Böylesine geleneksel günlerde kadınları, gençleri dernek olarak toparlamanız çok güzel bir şey. Bu şekildeki birlikteliklerin gençlere örnek olacağı kanaatindeyim" dedi.

hamb-gs-dern-etk-c.jpg

Bundan 50 yıl sonra da gençlere iyi bir hayat kazandırılması ve onların topluma kazandırılması için mücadele verilmesi gerektiğini ifade eden Özkan, "Almanya’da nüfusun yüzde 30’u 65 yaşın üzerinde. Gençlerin sayısı azalıyor. Uyumun anahtarı eğitimdir. Çocuklarımız her iki dili de iyi öğrenmeli. Bu nedenle çocuklarımızı erken yaşlarda ana okuluna göndermeliyiz. Ben de 1970’li yıllarda 3 yaşında ana okuluna gittim. Gençlerimizi spor, sosyal faaliyetler olmak üzere hayatın her alanında kazanmalıyız. Çocuklarımızı Alman çocukları ile bir araya getirip kaynaşmasını temin etmeliyiz. Ancak bu şekilde bir başarıyı yakalayabiliriz" diye konuştu.

Hamburg Galatasaraylılar Derneği Onursal Başkanı Erdem Dilşen de "Galatarasaylılık bir psikoloji ve ruh işidir ve iyi insan olmayı gerektirir. Okumayı sevmektir, dinine inanmaktır. Sizlerle burada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

hamb-gs-dern-etk-b.jpg

ha-ber.com / Süheyla KAPLAN / Hamburg 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.