*** ”Göçmenler uyum sağladı”

*** ”Göçmenler uyum sağladı”

ABONE OL
22:00 - 16/09/2010 22:00
*** ”Göçmenler uyum sağladı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Göçmenler uyum sağladı”

Almanya’nın Bavyera eyaletinin uyum sorumlusu Martin Neumeyer, göçmenlerin büyük bir bölümünün uyum sağladığını ve kendilerini Almanya’da huzurlu hissettiklerini söyledi

Neumeyer, düzenlediği basın toplantısında, göçmenlerle ilgili sorunları değil, başarılarının öne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Alman vatandaşlığına geçen yabancılara vatandaşlık belgelerini bir tören düzenlenerek verilmesini isteyen Neumeyer, bunun yabancıların buraya ”hoş geldikleri” anlamına geleceğini ifade etti.

Neumeyer, çifte vatandaşlık konusunda ise şahsi fikrinin, ”toplum çoğunluğunun arkasında olmadığı böyle bir siyasi karar için zamanın erken olduğunu” söyledi.

Uyum Konseyi üyelerinden Regensburg Üniversitesi öğretim görevlisi Thomas Strothotte de basın toplantısında, demografik gelişmeden dolayı göçmen kökenli olan ve yurt dışından ülkeye gelecek öğrencilere önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Strothotte, liseden mezun olan iki dili de konuşan mezunlara kendi anadillerinde eğitim almaları için bir proje geliştirdiklerini, bu gençlere proje kapsamında Türkiye’de 1 yıl eğitim gördükten sonra Almanya’da tahsillerini tamamlama fırsatı verdiklerini anlattı. (aa)


Orhan TİNENGİN – Münih

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.