“Gazze’de yakıt depomuz boşaldı, kanalizasyon sistemi tıkanacak, içme suyu sağlanamayacak ”

“Gazze’de yakıt depomuz boşaldı, kanalizasyon sistemi tıkanacak, içme suyu sağlanamayacak ”

ABONE OL
21:48 - 13/11/2023 21:48
“Gazze’de yakıt depomuz boşaldı, kanalizasyon sistemi tıkanacak, içme suyu sağlanamayacak ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Dairesi (UNRWA), Gazze’de kuruma ait yakıt deposunun boşaldığını bildirdi. UNRWA, birkaç gün içinde hastanelere yakıt tedarikinin sonlanacağını, kanalizasyon sisteminin tıkanacağını ve içme suyu sağlanamayacağını kaydetti.

UNRWA, İsrail’in Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısına karşı askeri harekat başlatmasından bu yana evlerini terk eden Gazze nüfusunun yarısına denk olan yaklaşık 800 bin sivile sığınak sağlıyor.

UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini, bağışçılara bugün yaptığı açıklamada, İsrail sınırında stratejik rezerv içeren bir yakıt deposunun yavaş yavaş boşaldığını söyledi.

Lazzarini, “14 Kasım itibarıyla bu durum, ambülansların ve büyük hastanelerin işleyişini ciddi şekilde etkileyecek. Bazı hastaneler güneş enerjisi kullanıyor ama bu çok yetersiz, o nedenle bu hastaneler faaliyetlerini durduracak” şeklinde konuştu.

UNRWA’a ait yakıt aynı zamanda yüzlerce tonluk kanalizasyon sularının Gazze’nin güneyindeki kalabalık kamplardan boşaltılması için de kullanılıyor. Lazzarini, bu kanalizasyon hizmetinin de yakında verilemeyeceğini söyledi.

Yakıt olmadan Gazze’de tuzlu su arıtma tesislerinin de işlevini yitireceği uyarısında bulunan Lazzarini, 15 Kasım’da en az 290 bin kişiye temiz içme suyu desteğini kesmek zorunda kalacaklarını vurguladı.

Yardım faaliyetleri 48 saat içinde durabilir

UNRWA’nın Gazze’deki direktörü Thomas White da kuşatma altındaki bölgeye yakıt girişine izin verilmediği takdirde, kurumun Gazze’deki tüm yardım faaliyetlerinin önümüzdeki 48 saat içinde duracağını söyledi.

Mısır’la olan Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye kamyonlar dolusu tıbbi ve gıda malzemesi girerken, İsrail yakıt girişini yasakladı. İsrail yakıtın Hamas tarafından alınmasından korkuyor ve militan grubu gizlice stok yapmakla suçluyor.

Kanalizasyon çalışmıyor

Gazze’deki belediye yetkilileri de, elektriksizlik nedeniyle kanalizasyonun sokaklara taştığını ve bunun bir sağlık ve çevre felaketine neden olduğunu söylüyor.

Refah Belediyesi Başkanı Ahmed El Sufi, “Tüm kanalizasyon pompalarının tamamen durması, kanalizasyonun sokaklara ve mahallelere taşmasına yol açarak bir sağlık ve çevre felaketine ve hastalıkların yayılmasına neden oluyor” dedi.

El Sufi, “Şu anda caddelerde, sokaklarda ve tüm mahallelerde atıkların birikmesi ve her türlü hastalık ve salgının yayılması sonucu çevresel durumun kötüleştiğine tanık oluyoruz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Gazze’de yakıt depomuz boşaldı, kanalizasyon sistemi tıkanacak, içme suyu sağlanamayacak ” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’de yakıt depomuz boşaldı, kanalizasyon sistemi tıkanacak, içme suyu sağlanamayacak ” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’de yakıt depomuz boşaldı, kanalizasyon sistemi tıkanacak, içme suyu sağlanamayacak ” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.