Gazze ve Batı Şeria tek bir yönetim yapısı altında Filistinlilerde olmalı

Gazze ve Batı Şeria tek bir yönetim yapısı altında Filistinlilerde olmalı

ABONE OL
23:43 - 18/11/2023 23:43
Gazze ve Batı Şeria tek bir yönetim yapısı altında Filistinlilerde olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Hamas arasındaki savaşın sona ermesinin ardından Gazze ve Batı Şeria’nın Filistin yönetiminde olması gerektiğini söyledi.

Washington Post gazetesinde yayımlanan makalede konuya ilişkin görüşlerini dile getiren ABD Başkanı, “Barış için çabalarken ve hepimiz iki devletli bir çözüm için çalışırken, Gazze ve Batı Şeria tek bir yönetim yapısı altında, nihayetinde yeniden canlandırılmış bir Filistin Yönetimi altında yeniden birleştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Biden ayrıca “Filistinlilerin Gazze’den zorla göç ettirilmesi, yeniden işgal, kuşatma veya abluka ve toprak kaybı olmamalıdır” görüşünü savundu.

ABD Başkanı söz konusu makaleyle bir bakıma savaş sonrasına dair genel görüşlerini de yazılı olarak kamuoyuyla paylaşmış oldu. ABD yönetiminin bu görüşüne karşın İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş sonrasında da İsrail’in Gazze’de askeri sorumluluğu elinde tutması gerektiğini savunuyor.

Öte yandan ABD Başkanı Biden, ABD’nin Batı Şeria’da sivillere saldıran İsrailli “aşırılık yanlılarına” karşı vize yasağı getirmeye hazır olduğunu söyledi. İsrailli yerleşimcilerin İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilere yönelik şiddeti, 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısından bu yana artmış durumda.

Biden makalede, “İsrail liderlerine Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik aşırılık yanlısı şiddetin sona ermesi ve bu şiddeti uygulayanların sorumlu tutulması gerektiğini vurguladım” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Gazze ve Batı Şeria tek bir yönetim yapısı altında Filistinlilerde olmalı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze ve Batı Şeria tek bir yönetim yapısı altında Filistinlilerde olmalı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze ve Batı Şeria tek bir yönetim yapısı altında Filistinlilerde olmalı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.