“Gazze tünellerinde Hamas hedef alındı, Hamas karşılık verdi”

“Gazze tünellerinde Hamas hedef alındı, Hamas karşılık verdi”

ABONE OL
23:15 - 15/11/2023 23:15
“Gazze tünellerinde Hamas hedef alındı, Hamas karşılık verdi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ateşkes çağrılarını reddetmesinin ardından İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, Gazze’nin altındaki tünellerdeki Hamas militanlarını hedef aldığını duyurdu.

İsrail ordusundan (IDF) yapılan açıklamada, “Son bir gün içinde, Hamas terör örgütüne ait yer altı tünelleri içindeki askeri yerleşkelerin yanı sıra tanksavar füze ve roket fırlatma mevzilerinin de yer aldığı yaklaşık 300 hedef vuruldu” denildi.

Hamas’ın ise anti-tank füzeleri ve makineli tüfeklerle karşılık verdiği belirtilerek, “Askerler teröristleri öldürdü ve hava kuvvetlerini hedeflere ve terör altyapısına yönelik gerçek zamanlı saldırılar yapması için yönetti” ifadeleri kullanıldı.

Görgü tanıkları İsrail güçlerinin dün Gazze’nin kuzey-güney yolunu hedef aldığını ve Gazze şehrine iki yönden saldırdığını söyledi. İsrail, askerlerinin Hamas’ın elindeki bir askeri kurtardığını açıkladı.

Hamas, İsrail’e 7 Ekim’deki saldırısının ardından yakalanan 200’den fazla rehineden şimdiye kadar dört sivili serbest bıraktı. Rehinelerin çoğunun Hamas’ın tünel ağında tutulduğuna inanılıyor.

Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, militanların bugün erken saatlerde “güney Gazze eksenini işgal eden İsrail güçleriyle makineli tüfeklerle çatıştığını ve yerel olarak üretilen tanksavar füzelerine atıfta bulunarak dört aracı El Yasin 105 füzeleriyle hedef aldığını” açıkladı. El Kassam, militanların füzelerle Gazze’nin kuzeybatısındaki iki İsrail tankını ve buldozerini de hedef aldığını kaydetti.

Hamas yönetimindeki Gazze’de bulunan sağlık yetkilileri 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında 3 bin 457’si çocuk 8 bin 306 kişinin öldüğünü açıkladı. BM yetkilileri Gazze’nin yaklaşık 2 milyon 300 binlik nüfusunun 1 milyon 400 binden fazlasının evsiz kaldığını söylüyor.

Artan ölü sayısı, İsrail’in en büyük müttefiki ABD’nin, diğer ülkelerin ve BM’nin bölgeye daha fazla insani yardımın ulaşabilmesi için çatışmalara ara verilmesi çağrılarına neden oldu.

Netanyahu dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’de Hamas ile çatışmaların durdurulmasını kabul etmeyeceğini ve grubu yok etme planlarına devam edeceğini söyledi. İsrail Başbakanı, “Ateşkes çağrıları İsrail’in Hamas’a teslim olması, terörizme teslim olması, barbarlığa teslim olması çağrılarıdır. Böyle bir şey olmayacak” dedi.

Reuters’a konuşan askeri uzmanlar İsrail güçlerinin kara harekatında yavaş hareket ettiğini, bunun nedeninin de Hamas militanlarının rehinelerin serbest bırakılması için pazarlık yapma ihtimalini açık tutmak olduğunu söyledi.

Bu arada Hamas dün, 7 Ekim’de kaçırılan üç rehinenin yer aldığı bir video yayınladı. Netanyahu tarafından Yelena Trupanob, Danielle Aloni ve Rimon Kirsht olarak kimlikleri açıklanan kadınlar videoda yan yana otururken görülüyor ve kadınlardan Danielle Aloni İsrail Başbakanına öfkeli bir mesaj gönderiyor.

Netanyahu videoyu “acımasız psikolojik propaganda” olarak tanımlarken, İsrail’in kara harekatının rehinelerin kurtarılması için fırsatlar yarattığını savunuyor.

VOA tarafından geçilen “Gazze tünellerinde Hamas hedef alındı, Hamas karşılık verdi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze tünellerinde Hamas hedef alındı, Hamas karşılık verdi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze tünellerinde Hamas hedef alındı, Hamas karşılık verdi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.