Emekli Öğretmen Mehmet Çakır ‘a sürpriz yaş günü kutlaması

Emekli Öğretmen Mehmet Çakır ‘a sürpriz yaş günü kutlaması

ABONE OL
00:59 - 12/11/2021 00:59
Emekli Öğretmen Mehmet Çakır ‘a sürpriz yaş günü kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eğitim konulu Seminer ‘de emekli öğretmen Mehmet Çakır ‘ın in 80’ninci yaş günü kutlandı

Uzun yıllar Almanya ‘nın Recklinghausen şehrin de öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan 80 yaşındaki Mehmet Çakır ‘ı doğum gününde dernek yöneticileri unutmadı.

Recklinghausen şehrin’ de yaşayan emekli öğretmen Mehmet Çakır ‘ın 80’ninci yaş günü iki öğretmen derneği TÖB-NRW ve TÖD- NRW`nin Meschede ‘de düzenlediği seminerde kutlandı.

1941 yılında Giresun ‘da dünyaya gelen Mehmet Çakır, Ordu-Perşembe öğretmen okulunu bitirdikten ve 10 yıl Türkiye ‘de öğretmenlik yaptıktan sonra 1971 de işçi olarak Almanya ‘ya geldi. Çok kısa bir işçilik hayatından sonra Recklinghausen ‘de farklı okul formlarında aralıksız olarak 2007 yılına kadar 37 yıl, toplamda da 47 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu.

‘‘Eğitim çınarı’‘Mehmet Çakıroğlu Meschede‘deki Seminere eşi Ayten Çakır ile katıldı. Seminerin ikinci gününde NRW-TÖD Derneği başkan yardımcısı Ayla Erfidan sürpriz biçimde Mehmet Çakır öğretmene dernek adına çok güzel bir çiçek buketi ve 1 şişe sevdiği içeceği takdim etti. Sürpriz yaş günü kutlaması nedeniyle duygu dolu anlar yaşayan Mehmet Çakır, Ayla Erfidan‘ a ve dernek üyelerine teşekkürlerini dile getirdi.

Kız çocukları daha çok teşvik edilmeli desteklenmeli

Mehmet Çakır duygularını şöyle dile getirdi: ‘‘ “İnsan yetiştirmek” toplumun en zor işidir. Çünkü bu meslek apayrı bir bilgi ve beceri ister. O yüzden öğretmenlik kutsaldır. 47 yıllık öğretmenlik görevim süresince binlerce öğrenciye eğitim verdim. Emekli bir eğitmen olarak kesinlikle kız çocuklarımıza pozitif ayrımcılık uygulanmalı, onları daha çok desteklemeli, teşvik etmeliyiz diyorum.  Çünkü yeni nesilleri yetiştirecek olan onlardır. Öğretmenlerimiz sadece ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ‘değil, her zaman hatırlanmalı ve unutulmamalı” dedi. Doğum günü kutlaması yine bir sanatçı öğretmen olan Doğan Biçer ‘in Mehmet Çakır ‘ın sevdiği türküleri seslendirmesiyle son buldu.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.