CHP’li kadınlardan zamlara karşı EPDK önünde eylem

CHP’li kadınlardan zamlara karşı EPDK önünde eylem

ABONE OL
15:25 - 21/07/2023 15:25
CHP’li kadınlardan zamlara karşı EPDK önünde eylem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ANKARA- CHP Kadın Kolları, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) önünde akaryakıt ve doğalgaz başta olmak üzere zamlara karşı protesto eylemi yaptı.

Tencerede taş kaynatıp tava çalan kadınlar, ‘Emekli geçinemiyor’, ‘Ekmek pahalı, emek ucuz’ yazılı dövizler taşıdılar ve ‘Zamlar geri alınsın’ sloganı attılar.

Açıklamayı yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, akaryakıta gelen zamların artan nakliye giderleri nedeniyle gıda fiyatlarına doğrudan yansıdığını belirtti.

Nazlıaka, “Bugün bir zincir markete gittiğinizde en ucuz makarna 10 lira, bir kilo en ucuz beyaz peynir 151 lira” diyerek vatandaşların gıdaya erişiminin her geçen gün azaldığını söyledi.

Her üç kadından yalnızca birinin çalıştığını hatırlatan Aylin Nazlıaka, “Erdoğan sayesinde, tüm kadınlar ekonomist oldu, ev ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyor” dedi.

Ortaya çıkan tablonun sebebinin uygulanan ekonomik politikalar olduğunu belirten Nazlıaka, “Bunun bedelini ödeyen ise halktır. Yoksuldan alıp zengine veren bu düzene isyan ediyoruz. Size söz veriyoruz, halkın iktidarını kurduğumuzda bu düzeni değiştireceğiz” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, akaryakıta gelen zamların artan nakliye giderleri nedeniyle gıda fiyatlarına doğrudan yansıdığını belirtti

Protestoya katılan kadınlardan Makbule Işık, “Geçinemiyoruz, yaz meyvelerini almak dahi lüks oldu. Domatesi, salatalığı tane ile alıyoruz. Söyleyin, yoksul insan ne yapsın, ay başını nasıl getirelim?” diyerek hayat pahalılığına karşı tepkisini dile getirdi.

Bir başka evhanımı Gülseher Kaçar ise, hem bedensel hem zihinsel engelli çocuğu olduğunu, pahalı olduğu için ilaçlarını alamadığını ve çocuğunun nöbet geçirdiğini söyledi.

CHP Kadın Kolları’nın açıklamasındaki veriler Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi’ne (BİSAM) dayandırıldı.

VOA tarafından geçilen CHP’li kadınlardan zamlara karşı EPDK önünde eylem haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. CHP’li kadınlardan zamlara karşı EPDK önünde eylem haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan CHP’li kadınlardan zamlara karşı EPDK önünde eylem haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.