‘Bölgede yaşayanların bizlere ihtiyacı var’

‘Bölgede yaşayanların bizlere ihtiyacı var’

ABONE OL
11:51 - 12/03/2023 11:51
‘Bölgede yaşayanların bizlere ihtiyacı var’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Heilbronn kentinde 27 yıl önce kurulan Türk Kadınları Derneği, Kovid-19 salgını nedeniyle gerçekleştiremedikleri 14. Olağan Genel Kurul toplantısını, dört yıl sonra Heilbronn Arkus’ta düzenledi. Genel Kurul, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından 2019-2022 yıllar arasında yapılan yardımlar ve verilen öğrenci bursları hakkındaki gelir-gider tablosu üyelere sunuldu.

Genel Kurul’da konuşan Türk Kadınları Derneği Başkanı Hülya Sakarya, şunları söyledi: “Elazığ ve İzmir depremlerinde yaptığımız maddi desteklerimizi yerine ulaştırma hazzını yaşadık. Ülkemizi yasa boğan 11 ilimizi vuran deprem yüreklerimizi bir daha ateşe boğdu. ‘Birlikten kuvvet doğar’ sloganıyla deprem bölgesi için topladığımız yardımları ulaştırarak biraz da olsa yaralarımızı sarmanın hassasiyetini yaşadık. Kuruluşumuzdan beri amacımız, ülkemizdeki insanın elinden tutmak ve yardımlarımızı devam ettirmektir. Bölgede yaşayanların hayırsever insanların yardımına ihtiyacı var. Biz de dernek olarak, mevcut eğitim yardımı alan 22 bursiyerimize 6 depremzede çocuğumuzu daha ekledik.”

 

‘Bölgede yaşayanların bizlere ihtiyacı var’

Genel Kurul’da yeni yönetim kurulu şu şekilde belirlendi; Başkan Hülya Sakarya, İkinci Başkan Sevinç Daş, muhasebe Mine Sakarya, sekreterler Aslı Toraman, Bahar Uzun. Üyeler Ayfer Lauer, Adviye Eğribaş, Neriman Kailbach, Zeynep Coşuntuna, Nalan Ebeoğlu, Nesrin Durukan-Yılmaz, Gönül Özütemiz, Aysun Kadıyoran, Denetim Fevziye Öztürk, Güngör Bedestenlioğlu. Yedek üye Dr. Ebru Sarıkaya ve Ebru Baumann.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.