Biden önce “kırmızı çizgi” dedi ardından “kırmızı çizgi yok” ifadesini kullandı

Biden önce “kırmızı çizgi” dedi ardından “kırmızı çizgi yok” ifadesini kullandı

ABONE OL
13:00 - 10/03/2024 13:00
Biden önce “kırmızı çizgi” dedi ardından “kırmızı çizgi yok” ifadesini kullandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada İsrail’in Refah’ı işgal etmesinin “kırmızı çizgi” olacağını söyledi ama hemen ardından “kırmızı çizgi” yok ifadesini kullandı.

Başkan Biden bu açıklamaları Amerikan MSNBC televizyonuna yaptı.

Biden, sunucunun İsrail’in Refah’ı işgal etmesinin Netanyahu için kırmızı çizgi olup olmayacağı yönündeki bir soruya önce bunun kırmızı çizgi olacağını söyledi ama hemen ardından geri adım attı.

Başkan Biden, “Ama asla İsrail’i yalnız bırakmayacağım. İsrail’in savunması hala kritik. Yani kırmızı bir çizgi yok” ifadelerini kullandı.

Biden bununla birlikte, “Hamas’ın ardından giderek 30 binden fazla Filistinli öldüremezler”dedi.

Biden ve yardımcıları Netanyahu’ya, Refah’a yönelik sadırı başlatmamaları çağrısını güçlü şekilde dile getiriyor.

“Hamas’ın neden olduğu travmayla mücadele etmek için başka yollar var”

Beyaz Saray, İsrail’in bölgedeki sivilleri güvenli şekilde tahliye edene kadar böyle bir harekata girişmemesi gerektiğini kaydediyor.

İsrail’in Gazze’de kara harekatı düzenlemediği tek bölge Refah. Gazze’nin güneyindeki bölgeye, Gazze’nin 2,3 milyon olan toplam nüfusunun yarısından fazlası sığınmış durumda.

Hamas’ın neden olduğu travmayla mücadele etmek için başka yollar var diyen Biden, Netanyahu’nun, yürürülüğe konan hareketlerin sonucunda masumların ölümüne daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini de söyledi.

ABD Başkanı bir kez daha rehinelerin serbest kalması ve yardım dağıtımı için altı haftalık ateşkes çağrısını yineledi.

Ramazan ayı başlamadan ateşkes olup olmayacağı yönündeki soruya da Biden, “Sanırım her zaman ihtimal dahilinde. Asla ondan vazgeçmem” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Biden önce “kırmızı çizgi” dedi ardından “kırmızı çizgi yok” ifadesini kullandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden önce “kırmızı çizgi” dedi ardından “kırmızı çizgi yok” ifadesini kullandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden önce “kırmızı çizgi” dedi ardından “kırmızı çizgi yok” ifadesini kullandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.