Beyaz Saray’dan İsrail’in Gazze saldırılarına “günde 4 saat insani ara” açıklaması

Beyaz Saray’dan İsrail’in Gazze saldırılarına “günde 4 saat insani ara” açıklaması

ABONE OL
22:55 - 09/11/2023 22:55
Beyaz Saray’dan İsrail’in Gazze saldırılarına “günde 4 saat insani ara” açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beyaz Saray, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki çatışmalara her gün dört saatlik insani yardım molası vermeyi kabul ettiğini doğruladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada dört saatlik insani yardım molalarının bugünden itibaren Gazze’nin kuzeyinde uygulanacağını açıkladı.

Kirby, İsrailliler’in ABD’ye, verilen aralar süresince bu bölgelerde askeri operasyon yapılmayacağını bildirdiğini ve hangi saatte başlayacağının her gün moladan üç saat önce duyurulacağını söyledi.

John Kirby ayrıca, sivillerin Gazze’nin kuzeyindeki çatışma bölgelerinden kaçmasına olanak tanıyacak iki insani yardım koridoru olacağını bildirdi.

“Kirby: Bu bizim askeri operasyonumuz değil. İsrail kararlarını kendisi verir”

Bu koridorlardan ilkinin her gün dört ila beş saat açılarak, son birkaç günde binlerce kişinin kara operasyonlarının ana bölgesinden güneye daha güvenli bölgelere geçmesini sağladığını belirten Kirby, “Sahil yolu boyunca uzanan ikinci güzergah ise binlerce insanın güneydeki daha güvenli bölgelere ulaşmasını sağlayacak’’ dedi.

Kirby, “Elbette Hamas’ın sivillerin kaçışını engelleyeceği ya da cesaretlerini kıracağı yönündeki endişelerimiz devam etmekte. Ancak aynı zamanda, insanları aktif operasyon bölgelerini terketmeye teşvik ederken, Gazze’nin güneyinde insani malzeme ve yardımın genişletilmesi kritik, kesinlikle hayati önem taşımakta” diye konuştu.

İsraillilerle, sivillerin aktif çatışma bölgelerinden ayrılmasına izin vererek yardım akışını arttırmak ve rehinelerin serbest bırakılmasına yardımcı olmak için taktiksel insani molaların önemi hakkında çok aktif görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Kirby, “Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi bu bizim askeri operasyonumuz değil. İsrail kendi kararlarını kendisi verir” ifadelerini de kullandı.

İsrail’in sivil nüfusun içine yerleşmiş bir düşmanla savaştığını yineleyen Kirby, “Aynı zamanda, İsrail’in uluslararası hukuka tam olarak uyma yükümlülüğü var” hatırlatmasında bulundu.

İsrailli bir yetkili de günlük dört saatlik molaları doğrulayarak, molaların insanların Gazze’nin güneyine geçmesine ve gıda ve ilaç almasına izin vermeyi amaçladığını söylemişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu insani nedenlerle çatışmalarda kısa molalara açık olabileceğini söylemiş ancak ateşkes olasılığını reddetmişti.

VOA tarafından geçilen Beyaz Saray’dan İsrail’in Gazze saldırılarına “günde 4 saat insani ara” açıklaması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Beyaz Saray’dan İsrail’in Gazze saldırılarına “günde 4 saat insani ara” açıklaması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Beyaz Saray’dan İsrail’in Gazze saldırılarına “günde 4 saat insani ara” açıklaması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.