AYAK CHP’DE KAFA CEBBELLEŞİYOR!

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP halkçı mı?

Haşa!

CHP Kemalist mi?

Kerhen…

CHP ulusalcı mı?

Ululuk tahlili yapabilirse!

CHP solcu mu?

… Ayakları CHP’de kafaları Kafdağı’nın arkasında eskitme usulü ile uyumlu hala getirilen, ikinci el, kaportası düzeltilmiş, asaletleri tasdik olmamış, tedavülden kalkmış kafaları karışık CHP iktidar hedefleyemez.

Deniz kenarında rakı balık, balolarda viski- puro içerek, kokteyllerde lambada yapmak için soluğanlaştırılan kavramlar ile CHP halkçı olmaz.

Dolmuş parası olmadığı için kilometrelerce yürüyerek mitinkilere katılan, aç–susuz mahalle çalışmaları yapan emekçi üyelerin üzerinden makam ve para gücü ile elde ettikleri CHP yönetimi kademelerinde çaka satanlardan kurtulmadan CHP devrimci olmaz.

…Makam kapanlar, ihale araklayanlar, Belediye Başkanı olanlar, kabarık cüzdanları, kibirli yöneticiler ile CHP laik olmaz.

NEDİR CHP?

Ulusalcı mı?

Kemalist mi?

Halkçı mı?

Solcu mu?

Cumhuriyetçi mi?

Sosyalist mi?

…Ayakları CHP’de kafalarını formatlayamayanlar yer bildirimi ile nerede olduklarını belirlemeye çalışıyorlar.  Sosyalist devrimci mücadele yılgınları konum atıyor, Alevi öğretisi düşkünleri yer bildirimi yapıyor, flaş belekten çıkan ulusalcı müsveddelerinden, yeni programları sürekli virüs ürettiğinden laikleşemeyenlerden, “Kürt aydınıyım” diyerek kendini CHP’ye siyasi kayyum atayanlardan, somutlaştırılamamış Kemalist tanımı taslağından:

Halkçılık çıkar mı?

Devrimcilik çıkar mı?

Cumhuriyetçilik çıkar mı?

Laiklik çıkar mı?

Milliyetçilik çıkar mı?

Devletçilik çıkar mı?

-Ben Atatürk devrimciliğine karşıyım ama CHP’de olmam gerek…

-Ben Atatürk halkçılığına karşıyım. Özünde komünistim ama CHP’de olmam gerek…

-Ben Atatürk laikliğine karşıyım ama CHP’de olmam gerek…

-Ben Atatürk milliyetçiliğine özünde Kürt aydınıyım ama CHP’de olmam gerek…

-Ben Atatürk devletçiliğine karşıyım ama CHP’de olmam gerek…

Bu karmaşadan parti omurgası oluşur mu? Bu kadar ilkesiz oluşum ile Atatürk ilkeleri sahiplenilir mi?

Hayatında halkçı, devrimci, milliyetçi, devletçi, laik, cumhuriyetçi, çorbada tuzu olmayanları; ayakları CHP’de kafalarında kendi psikolojileri ile çelişen tutumları ile CHP’yi halktan kopardılar.

CHP’de halkın temsilcileri var mı?

CHP’de köylülerin temsilcileri var mı?

CHP’de işçilerin temsilcileri var mı?

CHP’de memurların temsilcileri var mı?

CHP’de emeklilerin temsilcileri var mı?

CHP’de kadınların temsilcileri var mı?

CHP’de gençlerin temsilcileri var mı?

CHP’de varoşlarda yaşayan göç madunlarının temsilcileri var mı?

CHP’de asgari ücretle geçinenlerin temsilcileri var mı?

…Kendi yaşamlarından bir tık daha ileride olan Cumhurbaşkanlığı sarayına halkın çok uzağında saltanat kurdukları makamlarından, yalılarından, yatlarından, rezidanslarından, otel lobilerinden, fabrika ofislerinden… Tepki veriyorlar.

Kendi yaşamlarına saman yolu kadar uzak açlık, yoksulluk içinde yaşayan yoksul halkın duyguları üzerinden ahkam kesenler, keselerin ağzını açarak rütbeleri önceden takılmış çavuşlar ile “hazır askerler haline getirilmiş” delegelerin oyları ile kongrede parti yönetimi oluşturacaklar.

CHP, İş verenler, sendika ağaları, din-mezhep tacirleri, köy ağaları, patronlar, umut tacirlerinden oluşan adaylar altı oku altı köşe yaparak Siyonist tüccar marifeti ile delege oylarını toplayarak listelere girip parti yönetim kademelerine seçilenler ile sol parti olur mu?

CHP, seçmece Siyonistler, devşirme devrimciler, lakayetsiz laikler, millim ilerlememiş milliyetçiler, dermansız devletçiler, Cumhursuz cumhuriyetçiler, düşkün Aleviler, helak olmuş halkçılar, umut olmaktan çıkmış ulusalcılardan kurtulmalıdır.

CHP bir an önce nerede olduğunu belirleyen siyasi duruşunu sergilemeli. Siyaseti sermayeleştirerek halkı yedekleyen anlayıştan uzaklaşmalı.  Halkı siyasetin merkezine çekerek, kadrolarını Demokratik seçimler ile emekçi halklar ile belirlemeli.

Hadi hayırlısı…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.