Avustralya’da 100’e yakın balina toplu şekilde intihar etti

Avustralya’da 100’e yakın balina toplu şekilde intihar etti

ABONE OL
17:48 - 26/07/2023 17:48
Avustralya’da 100’e yakın balina toplu şekilde intihar etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avustralya’nın batısında bir sahile toplu halde vuran yüzden fazla pilot balinayı kurtarma çalışmaları sürüyor. Ancak toplu halde kıyıya vuran balinalardan 50’den fazlası hayatını kaybetti.

Avustralya’nın batısındaki Perth şehrinin güneyinde yüze yakın pilot balina toplu halde intihar yüzüşü yaparak sahile vurdu. Salı sabahı balinaların fark edilmesi üzerine yetkililer kurtarma çalışmalarına başladı.

Sahil bir anda yüze yakın balinanın kıyıya vurmuş haliyle doldu. Olayın fark edilmesiyle birlikte kurtarma çalışmaları başladı. Ancak şu ana kadar 52 balinanın öldüğü açıklandı. 45 balinaysa yetkililer ve uzmanlar tarafından halen daha kurtarılmaya çalışılıyor.

Kurtarma çalışmalarının gece de devam ettiği ifade ediliyor. Yetkililer yüze yakın balinanın neden karaya vurarak intihar etmeyi tercih ettiklerine dair bir bilgi olmadığını belirtiyorlar.

Bölgede uzmanlarla birlikte gönüllüler de balinaların kurtarılması için çaba sarf ediyor.

Benzer şekilde geçen yıl Eylül ayında yine Avustralya’da 200 civarında pilot balina intihar etmiş bu olaydan bir ay kadar sonra da Yeni Zelanda’da iki ayrı sahilde 500 civarında pilot balina kıyıya vurarak toplu halde intihar etmişti.

VOA tarafından geçilen Avustralya’da 100’e yakın balina toplu şekilde intihar etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Avustralya’da 100’e yakın balina toplu şekilde intihar etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Avustralya’da 100’e yakın balina toplu şekilde intihar etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Yunus Uslu

      Cok garip olaylar oluyor. Acaba deniz suyunda kimyasal maddelerin sebeb oldugu kirlenme mi bu olaylara sebeb oluyor. Biraz garip.

      Yanıtla
      +0
      -0