Amerikalı Diplomatlar Büyükelçilikten Tahliye Edildi

Amerikalı Diplomatlar Büyükelçilikten Tahliye Edildi

ABONE OL
22:19 - 15/08/2021 22:19
Amerikalı Diplomatlar Büyükelçilikten Tahliye Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikalı yetkililer Kabil’deki diplomatların helikopterlerle havaalanına götürüldüğünü açıkladı. Taleban’ın Afganistan’da hızlı ilerleyişinin ardından ülkeye ek Amerikan askeri gönderilmişti.

Amerikalı yetkili ‘çekirdek’ ekibin havaalanından çalıştığını kaydetti.

Gün içinde Amerikan Büyükelçiliği yakınında yükselen duman dikkat çekti. Dumanın nedeni daha sonra anlaşıldı. Büyükelçillik çalışanlarının önemli belgeleri yaktığı kaydedildi.

Amerikan medyası Salı günü büyükelçilik binasının kapatılacağını belirtiyor.

Amerika büyükelçilik binasındaki bayrağın da indirildiği belirtiliyor.

Bir NATO yetkilisi Avrupa Birliği’nden çeşitli görevlilerin Kabil’de daha güvenli bir yerde çalıştığını kaydetti.

NATO, Kabil’de diplomatik varlığının devam ettiğini belirtti ve kentin havaalanının çalışmasının devam etmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

NATO yetkilisi, kuruluşun Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirmekte olduğunu da belirtti.

NATO yetkilisi, siyasi bir çözüm bulunması yönündeki Afgan çabalarını desteklediklerini, bunun her zamankinden daha acil olduğunu vurguladı.

Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerinin nerdeyse tamamının ülkeden çekilmesinin ardından Taleban’ın ilerliyişi hızlanmış, örgüt birçok bölgeyi çatışmadan ele geçirmişti.

Başkan Joe Biden Cumartesi günü 5 bin askerin daha Afganistan’a gönderilmesine onay vermişti. Askerlerin görevi sivillerin ve askeri peronelin güvenli ve düzenli şekilde Afganistan’dan çıkmalarını sağlamak.

Biden, yönetimin Katar’daki Taleban yetkililerine Amerikan personelinin hayatlarını riske atmanın güçlü bir askeri yanıtla karşılaşacağını söylediğini belirtmişti.

Blinken: “Afganistan’da kalmak Washington’un çıkarı değil”

Dışişleri Bakanı Antony Blinken Amerika’nın Afganistan’da kalmasının Washington’un çıkarına olmadığını söyledi.

Blinken bu açıklamayı CNN televizyonuna yaptı.

Blinken, Washington’un dört Amerikan yönetimi boyunca Afganistan hükümetine milyarlarca dolar yatırım yaptığını belirtti ancak Afgan hükümetinin Taleban’ın ilerleyişini durduramadığını kaydetti.

Blinken, Afgan güçlerin ülkeyi savunamadığını söyledi ve bunun kendi tahminlerinden önce gerçekleştiğini de vurguladı.

Taleban’ın ülkede hızlı ilerleyişi Biden’a eleştirilerin yöneltilmesine neden olmuştu. Biden, eski Başkan Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin ülkeden çekilme planına uygun kalmıştı.

VOA tarafından geçilen Amerikalı Diplomatlar Büyükelçilikten Tahliye Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Amerikalı Diplomatlar Büyükelçilikten Tahliye Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Amerikalı Diplomatlar Büyükelçilikten Tahliye Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.