AFGANİSTAN`DA TALİBAN, TÜRKİYE`DE ERDOĞAN

ABONE OL
00:21 - 20/10/2021 00:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Siyasal İslam paralelinde siyaset yapan iki zihniyetten bahsedeceğim sizlere.

İkisinin de yaşantısı kendilerince Müslümanlık kurallarına göre ve iki ayrı ülkeyi yönetiyorlar.

Önce Taliban’dan bahsedelim ;

Taliban Afganistan’da yönetimde ve ülke uyuşturucu işinden kazandığı paralarla ayakta duruyor. Bu gözlemde benim lafım değil .

Afganistan Dışişleri Bakanlığı eski danışmanı Barnett Rubin, yasa dışı uyuşturucuların “ülkenin en büyük endüstrisi” olduğunu söylüyor.

2020 yılında Afganistan’ın yasadışı afyon ekonomisinin 6,6 milyar dolar olduğu kaydediliyor. Yüzbinlerce Afganlının geçim kaynağı uyuşturucu .

Taliban ülkeyi yönetirken , uyuşturucu ticaretini ve ekim dikimini yasaklayamaz bence. Yasaklasa bile ceza uygulayamaz ve ticaret devam eder. Müslüman olup şeriat kanunlarına göre ülke yöneteceğini her fırsatta öne çıkartan bir idari kadronun , uyuşturucu ticaretine dokunmaması hangi kitaba uydurulacak bekleyip göreceğiz.

AKP genel başkanı ERDOĞAN “Nasıl ki Amerika’yla bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, herhalde Taliban bu görüşmeleri Türkiye’yle çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye, onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum”.

Taliban ile ben anlaşırım diyor , bu lafın başka açıklaması yok. Şimdi gelelim bizim Müslüman yöneticilerimize ;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 bütçesi hakkında açıklamalarda bulundu ve “bütçe açığı beklentisi 278 milyar 374 milyon TL olarak” tahmin ettiğini söyledi.

Şimdi bizim Müslüman yöneticiler , 2022 yılında yaklaşık 280 milyar borç bulurlarsa faizine katlanıp  bir yıl daha ayaktayız !

Afganistan’ı yönetenler Müslüman ve uyuşturucu üretiminde başı çekiyor ülke , günah olmasına rağmen.

Türkiye yi yönetenlerin faizle borç almadan bir seneyi bile atlatacak güçleri yok , faizin günah olmasına rağmen .

Biri günah olan uyuşturucunun üretimini yasaklamamış , öteki günah olan faizi kullanıyor neredeyse 20 senedir.

İşte siyasal İslam böyle bir şeydir. Siyasette Müslüman gözükürsün fakat uyuşturucu üretimini yasaklamazsın.

Siyasette Müslümansındır , fakat abdest aldığı su faturasını geciktirenden faiz alırsın hükümet olarak ve her ay bütçeyi denk getirmek için faizle para aramaya gidersin. Birde bu kadar yüksek enflasyon altında faizsiz bankacılıktan bahsedersin.

AKP genel başkanı ERDOĞAN faiz konusunda diyor ki “Bu çarpık yapının alternatifi insanı merkeze alan, emeği yücelten, haksız kazanca müsaade etmeyen İslami ekonomi ve finans modelidir.”

Asgari ücretli İşçi emeklisinin aylık 200 EURO aldığı , çalışanın 300 EURO dan işe başladığı bir ülkede birde “Emeği yücelten “ İslami finanstan bahsediyor.

20 sene görevde kalıpta , çözüm bulamayıp sorunları anlatan bir yöneticinin bu işi bildiği söylenemez.

Fakat doğrunun da gereği kalmadı Memlekette !

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.