ABD’den Yunanistan-Türkiye Gerilimi Açıklaması

ABD’den Yunanistan-Türkiye Gerilimi Açıklaması

ABONE OL
23:28 - 31/08/2022 23:28
ABD’den Yunanistan-Türkiye Gerilimi Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünden iki NATO müttefiki Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklama geldi. Sözcü, “Tüm taraflardan gerilimleri artırabilecek söylem ve eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü VOA Türkçe’nin konuyla ilgili sorusuna verdiği yanıtta, “NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’yi bölgede barış ve güvenliğin korunması için birlikte çalışmaya ve anlaşmazlıkları diplomasi yoluyla çözmeye teşvik etmeyi sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ABD’nin Vereceği Cevabı Merakla Bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde dün akşam düzenlenen “30 Ağustos Büyük Zafer’in 100. Yılı Özel Programı”nda yaptığı konuşmada, Yunanistan’la ilişkilere ve Yunan uçaklarının Ege Denizi’ndeki son dönemdeki tacizlerine değinmişti.

Türk F-16 uçaklarına Yunanistan’ın radar kilidi atmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Amerika’nın Yunanistan’ın bir NATO hava gücüne karşı S-300 sistemlerini harekete geçirilmesine nasıl cevap vereceğini merakla bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı. .

Türkiye Tacizin Radar Kayıtlarını NATO’ya Gönderecek

Milli Savunma Bakanlığı da Yunan uçaklarının Ege ve Doğu Akdeniz’de Türk jetlerine yönelik tacizin radar kayıtlarını NATO’ya ve ittifak üyelerine göndereceğini açıkladı.

Akdeniz’de uluslararası hava sahasında görev uçuşlarını gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı F-16’lar, 23 Ağustos’ta Girit Adası’nda konuşlu Yunanistan’a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edilmişti

VOA tarafından geçilen ABD’den Yunanistan-Türkiye Gerilimi Açıklaması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Yunanistan-Türkiye Gerilimi Açıklaması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Yunanistan-Türkiye Gerilimi Açıklaması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.