ABD’den sivilleri korumanın önemine vurgu

ABD’den sivilleri korumanın önemine vurgu

ABONE OL
13:06 - 28/10/2023 13:06
ABD’den sivilleri korumanın önemine vurgu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’la yaptığı telefon görüşmesinde Gazze’deki operasyonlarda sivillerin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Konuyla ilgili açıklama Savunma Bakanlığı Pentagon’dan geldi.

Açıklamada, Austin’in Gallant’la telefon görüşmesinde Gazze’deki operasyonlar sırasında sivillerin korunmasının önemine vurgu yaptığı kaydedildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik sözcüsü John Kirby de Amerika’nın insani yardımın, elektriğin ve yakıtın bölgedeki sivillere ulaşması için Gazze’de İsrail’in askeri hareketliliğinin durmasına destek verdiğini belirtti.

İsrail’in genişletilmiş kara harekatına ilişkin yorum yapmayan Kirby, bir kez daha Washington’ın İsrail’in kendini savunmasına destek verdiğini vurguladı.

Kirby, “İsrail için kırmızı çizgi çekmiyoruz, eğer askeri hareketlilikte geçici bölgesel bir duraklama 200’den fazla rehinenin serbest kalmasını sağlayacaksa bunu destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

New York’ta gösteri

Bu arada New York’ta Gazze’te ateşkes çağrısı yapan yüzlerce kişi kentteki Büyük Merkezi Terminal’in kapanmasına neden oldu.

New York’taki gösteride gözaltına alınanlar oldu

Gösteri, Barış İçin Yahudi Sesi adlı bir grup tarafından organize edildi.

Göstericiler acil ateşkes çağrısı yaparken, bazıları polis tarafından gözaltına alındı.

VOA tarafından geçilen ABD’den sivilleri korumanın önemine vurgu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den sivilleri korumanın önemine vurgu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den sivilleri korumanın önemine vurgu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.