TÜRKİYE NEREYE?

ABONE OL
18:13 - 01/10/2020 18:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TÜRKİYE NEREYE?


Günümüzde vatan topraklarına saldırı sadece savaşla, işgallerle yürütülmüyor. Ekonomik olarak güçlü ülkeler siyasal baskılar ile yaptırımlar uygulayarak yoksul ülkeleri her alanda sömürgeleştiriyorlar. Yer üstü yer altı zenginliklerini ele geçirirken; Ulusal, kültürel, inançsal, tarihi… tüm değerleri talan ederek anlamsızlaştırıyorlar. Bu değerlerden kopan toplumu gerilim, ayrışma, çatışma ve savaş ortamına çeken kan emicilerin barbarlıklarına karşı ülke çıkarlarımız için birlikte mücadele etmedikçe vatanseverlik türküleri çığırmamız bir anlam ifade etmez.

Avrupa Birliği ülkelerinden sanayi ürünleri devşiriyoruz. AB, (Avrupa Birliği) ABD, (Amerika Birleşik Devletleri) İsrail’den silah alıyoruz. Yeni Zelanda, Avustralya’dan et, Bulgaristan’dan saman alarak Kürt’e-Ermeni’ye çemkirmek ile Türk milliyetçisi olunur mu?

VATAN TOPRALARINA SAHİP ÇIKMAK!

Küresel sermaye altın aramak için topraklarımızı Halaç pamuğu atılırken yan gelip yatanlar, Ormanlarımız kesilip, topraklarımız zehirlenerek çölleştirilirken kılını kıpırdatmayanlar,  Doğamızı yok eden HES icadına karşı duyarsız kalanlar bugün savaş çığlığı atarak vatansever olabilirler mi?

AYRIŞMAYA HAYIR!

Bugün; Ülkemizde ayrışmacı, çatışmacı, düşmanlık dili ile ulus, inanç ve mezhep ayrımcılığı körükleniyor. Yıllardır sürdürülen Gâvur, Ermeni, Rum “döllü”,”uşağı”, “çocuğu” aşağılamalarına yüzyıllardır birlikte yaşadığımız Kürt halkını dâhil ederek ülke topraklarına zehir saçılmasına seyirci kalmak Türk halkı olarak vatandaşlık sorumluluğumuz olur mu?

BİRLİKTE YAŞAM!

Oysa birçok ülke’de farklı ulus ve inançlardan insanlar birlikte yaşayarak ekonomik, siyasal, sosyal alanda gelişmişlerdir. Farklı ulus ve inançtan insanlar ile yaşamak farklılıklarımıza hoş görü ile yaklaşmayı algılamak için de bilgi gerek.  Bu sorun şüphesiz eğitim sorunudur. Bunca yıldır düşmanlık için harcadığımız bütçeyi barış için harcamış ol-say-dık, ülkemiz her alanda gelişip güçlenirdi.  Bütün bu değerleri Türkiye’ topraklarına kazandırmak için birlikte yaşamı savunmak insanlık görevi değil mi?

İNADINA BARIŞ!

Barış için ayağa kalktığımızda ya ayaklarımızı kırıyorlar ya da kollarımızı buduyorlar. Türkiye’de yaşayan tüm halklara düşen: İnanç ve inatla birlikte kardeşçe yaşamı savunmak olmalı. Bize düşen: Eşit sosyal-siyasal haklar temelinde kardeşçe yaşayıp ülkemizin ekonomik, siyasal gelişimini sosyal bir devlet olma yönünde desteklememiz gerekmez mi?

 Küresel güçler ve ülkemizdeki temsilcileri krize girdiklerinde gerilim yaratarak kendi sermaye artırımları ve saltanatlarını sürdürmek için bulanık suda balık avlıyorlar.

ÖLÜM HEP BİZE Mİ DÜŞER USTA

Son günlerde Türkiye’de yaratılan çatışma ortamında Ağa konakları, Yalılar, Saraylardan savaş mühendisliği ile sokaklarda savaş naraları atılırken, ateş düşen yoksul evlerinde, gecekondularda ocaklar bir, bir sönüyor. 

“Vatanın milli geliri zenginlere”, “milli kahramanlıkları” yoksullara mı düşer be usta? Cennet toprağımız ne bir bomba düşsün ne de bir can yok olsun. Kardeşçe paylaşımı içimize sindirdiğimizde bu topraklar hepimize yetecek kadar bereketlidir be usta!

AYRIŞMAYA, ÇATIŞMAYA, SAVAŞA HAYIR!

Hadi hayırlısı…

Ali Gültekin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.