ÜLKEYİ GERERSENİZ MAYIS AYINDA PATLAR!

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Derin devlet bu mayıs ayında dikkatli olacaktır. Çünkü hükümet işin ciddiyetini kavrayacak kadar bilgi ve birikime sahip değil.

Gündem değiştirmek isteyenler için, mayıs ayı gayet müsait günlerle dolu. Fakat meydanlara çıkacak insanlara muhalefet destek olmalı ki olaylar biraz büyüsün!

İşte onun çaresi de İş bankası CHP hisselerinin varlık fonuna devredilmesi ile çözülebilir. Muhalefet vermem derse, iş kızışır ve mayıs ayında fitil ateşlenir. Bunun için Cumhurbaşkanı bu işi soğutmalıdır. Neden Mayıs derseniz ben birkaç örnek verebilirim sizlere;

1 Mayıs Cuma gününe denk gelir ve meydandaki namazdan çıkanlar ile gösteri yapanları birbirine taşkınlık edecek duruma getirebilirsiniz. Hem de “oruçluyduk, şekerimiz düştü “bahanesini kullanarak, olmadı camide içki içmişler filanda denilebilir!

3 Mayıs Pazar günü…- Fâtih Sultan Mehmet’in Vefatı konulu bir konuşmada nabızlar yükselse!

6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş’i anmak!..

6 Mayıs kadir Mısırlıoğlu ölmüştü, “keşke Yunan kazansaydı “lafını hatırlayanlar ile, fesli sevenler bir yerde karşılaşsa!

13 Mayıs Çarşamba… Manisa Soma’da Kömür Faciası, 301 işçimiz ölmüştü, anma etkinlikleri niyetini aşarsa!

16 Mayıs Cumartesi…Son Osmanlı Padişahı Vahdeddin’in ölümü ile ilgili bir toplantı!

18 Mayıs Perşembe Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anarken bir saldırı olsa!

19 Mayıs Salı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasını yapmayıp, Kadir gecesi başka bayram olmaz diyen bir yetkili gerse ortalığı!

25 Mayıs Perşembe yazar Necip Fazıl Kısakürek’ten kışkırtıcı bir şiir okusa ölümünün yıl dönümünde bir siyasetçi!

28 Mayıs Salı gezi olaylarının yıl dönümü için toplansa bir kalabalık!

29 Mayıs Cuma, İstanbul’un Fethi!

Kısacası, “dış güçler veya iç güçsüzler” gösterilerin topladığı kalabalığı kullanmak isterse, 1 Mayıs’ta dahil olmak üzere ortalık karışır. Dış güçler karıştırmak isterse, herhangi bir etkinlikte karşı taraftan gözüken 10 kişi ile istediği karışıklığı yaratır. Bu mayıs kardeşlik havasını bozmak istemiyorsanız, köpeklik eden gazetecileri susturup, siyasilerin kulağını çekmelidir devlet. Satılık medya sayesinde ve denetimsiz sosyal medya gücü ile her şeyi yapmak çok kolaylaştı maalesef!

Daha hepsini anlatmadım yazı uzamasın diye, 6 Mayıs şehitler günü de tehlikeye açık bir zaman dilimi. Suriye de hatırlanan bir gündür, eskiden bizimle “alakalı” fakat haberimiz olmayan bir gündü! Şimdi Suriyeli sayısı artmışken, biraz düşünmek lazım değil mi? Seneye yazımda Suriye’nin önemli olaylarının yıl dönümü hakkında bilgiler daha kıymetli olacaktır bilesiniz!

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.