ARAP İÇİN TÜRK ASKERİ ÖLMESİN!

ABONE OL
11:32 - 23/10/2020 11:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suriye meselesinin ekonomimize verdiği zararı anlatmaya gerek yok. Şimdi de Libya işi çıktı karşımıza. Asker göndersek mi filan diyorlar.

Libya ya asker gönderme işini biraz anlatayım size. Şimdi Libya’nın yönetimindeki falanca ile muhalefetteki filanca arasında gerilim varmış. Filanca demiş ki “ben senin …”, falancada demiş ki “ben de senin …..” .

Gerilim silahlı kavgaya dönmüş ve bunlar sivil vatandaşı öldürmüş aralarında kavga ederken.

Falanca ve filanca kim derseniz, bize ne?

Bizim için önemli olan, seçimlerle başa gelen liderlerin seçimlerle ülkeyi demokratik ve adalet içerisinde yönetmesi. Seçimle gelenin seçimle gitmesi. Bir ülkede adalet çerçevesinde bir seçim yapılamıyorsa, işte bu konuyu çözmemiz gerekir. Suriye de olduğu gibi seçilmiş liderin karşısında muhalefeti tutarak iç savaş çıkmasına bir miktar yardımcı olmanın kime ne faydası oldu ki?

Esad eski günlerinde iken, Suriye halkı bu günkü çektiği çileyi çekiyor muydu? Milyonlarca insan ölünce Suriye barış ve refah ülkesi mi oldu.

Şimdi aynısını Libya da yaşıyoruz. Ekonomimiz zor durumdayken, Suriye yarası sarılmamışken nerden çıktı Libya.

Libya da insanlar ölüyor derseniz, Suriye de biz Esad yönetiminin karşısında durduğumuzda ölen milyonları hatırlatırım. Demek ki savaş ve iç karışıklık çözüm değil bu durumlarda.

İnsanca, barışçıl olarak ve demokratik yollardan çözüm aramamız gerekir.

Ekonomik olarak borç çıkmazına yaklaştığımız şu günlerde, elimizden geldiği kadar iç sorunlara çözüm arayıp borçlarımızı azaltma yoluna gitmemiz gerekmektedir.

İki dakika boş kaldı mı geçmişi kaşıyan yönetim, her sorun bitmiş gibi İstanbul kanal sız olmaz yaklaşımı ile gündeme geliyor. Okyanus ötesindeki eski dertlerini halletmeden ve akıllanmadan yoluna devam ediyor. Şimdide deniz aşırı yerlerde dost arayışında!

Bu neyin aklı, bu neyin vurdumduymazlığı. İşsizlik tavan yapmış, kazanılan paralar kredi faizlerine gidiyor. Bu kadar dert var iken gündemin yarısı bir ARAP sevicilikle dolduruluyor.

Son ol yılda, tüm Afrika ya yaptığımız ihracat toplam 121 milyar dolar. 58 milyar dolar ithalatı düşersek 10 yılda 63 milyar dolar mal satmışız net olarak. Yıllık 6 milyar dolar yani. %20 kazansak, yıllık 1,2 milyar dolar eder.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son on yılda yaklaşık 30-40defa Afrika ya gitmiş olsa uçak dolusu iş adamı filanla.

Hesap etsek kazandığımız para, harcadığımız reklam ve seyahat masrafını karşılar mı acaba …

Şimdi Suriye de ne başarı sağladık sivil halkın faydasına, Libya da elimize ne geçer siz hesap edin.

Adalet götüreceğiz diyorsanız, kendi ülkemizde yüz bin kişiye yakın torpil ile işe girmiş hırsızlar. Torpil işlemiş, orduya bile kumpas kurulmuş, değil sivil vatandaşa.

Siz ülkenizde adalet sağlayamamışsınız, kıblemiz bir diye aldatıldık demişsiniz yakın geçmişte. Şimdi Libya da ne işimiz var?

Bize saldırmayan hiçbir memlekette Türk askeri ölmesin. Ülkelere barış, adalet, kardeşlik götüreceksek siyasi çözümlerle götürelim.

Fakat adaleti ve barışı önce bize getirelim!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.