1944 Kırım Tatar Sürgünü Ankara’da Mitingle Anıldı

1944 Kırım Tatar Sürgünü Ankara’da Mitingle Anıldı

ABONE OL
22:46 - 21/05/2022 22:46
1944 Kırım Tatar Sürgünü Ankara’da Mitingle Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Derneği’nin evsahipliğinde, Ankara’daki Ulus Meydanı’nda “18 Mayıs Kırım Tatar Sürgünü Anma Toplantısı” düzenlendi.

Anma toplantısına, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da katıldı.

Türkiye, Ukrayna ve Kırım Tatar milli marşlarının okunduğu mitingde Tuncer Kalkay, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu adına basın bildirisini okudu.

Bildiride, “Moskova yönetimi, vatanımız Kırım’ı ve çevresini emperyalist emelleri doğrultusunda elinde tutmak için işgalci ve katliamcı siyasetini durmadan devam ettirmektedir. Moskova yönetimi halkımıza karşı yürüttüğü, bitmek bilmeyen saldırıları bu kültürü ve medeniyeti ortadan kaldırmak amacıyla başlatmıştır ve bu doğrultuda devam etmektedir. Vatanımız Kırım’ın birinci defa işgal edildiği 1783 senesinden bugüne kesintisiz bir şekilde devam eden bu politikalar bir soykırım kampanyasından başka bir şey değildir” denildi.

VOA tarafından geçilen 1944 Kırım Tatar Sürgünü Ankara’da Mitingle Anıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 1944 Kırım Tatar Sürgünü Ankara’da Mitingle Anıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 1944 Kırım Tatar Sürgünü Ankara’da Mitingle Anıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.