Yunanistan: Türk uçakları hava sahamızı 120 kez ihlal etti

Yunanistan: Türk uçakları hava sahamızı 120 kez ihlal etti

ABONE OL
13:35 - 16/01/2020 13:35
Yunanistan: Türk uçakları hava sahamızı 120 kez ihlal etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Türk uçakları ve helikopterlerinin dün Yunan hava sahasını 120 kez ihlal ettiğini ileri sürdü.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Türk uçakları ve helikopterlerinin hava sahalarını ihlal ettiğini ileri süren bir açıklama yaptı.

Sputnik’in aktardığına göre, açıklamada, 18 F-16 jeti, 2 CN-235 askeri nakliye uçağı ve 7 helikopterin, dün Ege Denizi’nin kuzeydoğu, merkez ve güneydoğu yönünde Yunanistan’ın ulusal hava sahasını 120 kez ihlal ettiği belirtildi.

Türk uçak ve helikopterlerinin Atina Uçuş Bilgilendirme Bölgesi’nde (Athens FIR) 19 hava sahası ihlali gerçekleştirdiği de ifade edilirken bunların 4’ünde Türk uçaklarının Makronisi, İnousses (Koyun) ve Antropofas gibi küçük adaların üzerinde seyrettiği kaydedildi.

İhlalleri gerçekleştiren 8 uçağın silah taşıdığı öne sürüldü.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.