”Yılda 200 bin göçmene ihtiyacımız var”

”Yılda 200 bin göçmene ihtiyacımız var”

ABONE OL
22:14 - 29/07/2011 22:14
”Yılda 200 bin göçmene ihtiyacımız var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Yılda 200 bin göçmene ihtiyacımız var”


Federal İş Ajansı (BA) Başkanı Frank-Jürgen Weise, Almanya’nın demografik yapısından dolayı gelecekte, yılda 200 bin göçmene ihtiyaç duyulacağını söyledi

Weise, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Almanya’da 2025 yılına kadar, çalışacak yaştakilerin sayısının 6,5 milyon azalacağını belirterek, "Bu dikkate alındığında, yılda 200 bin göçmene ihtiyacımız var. Bu sayıya aile fertleri dahil" ifadesini kullandı.

İş Ajansı’nın yine de ülkedeki iş potansiyelini etkin hale getirmeye çalışacağını kaydeden Weise, kalifiye eksikliğinin karşılanmasının bunun için yeterli olmayacağını dile getirdi.

Alman politikacıların ülkeye gelecek yabancı iş gücünün Almanya’daki işsizlerin iş yerlerini alabilecekleri argümanını yanlış olarak değerlendiren Weise, "Dışarıdan getireceğimiz iş gücünü Almanya’da bulamıyoruz" dedi.

Her nitelikli iş gücünün, daha düşük nitelikli işçi için en az bir kişiye iş imkanı sağladığını ifade eden Weise, nitelikli iş gücü eksik olduğunda ekonominin gelişmesinin frenlendiğini, şirketlerin başka ülkelere gideceğini veya bu şirketlerin üretimlerinin bir bölümünü başka ülkelere taşıyacaklarını kaydetti.

ha-ber.com / Erbil BAŞAY / Berlin 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.