YA MEVLâNA…

ABONE OL
11:18 - 10/06/2023 11:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

“Herkes ölüp gidiyor. Bir sen mi kalacaksın? 

Ha iki gün fazla, 

Ha iki gün az yaşayacaksın.

Ateşte kül, 

Toprakta gül olacaksın.

Mühim olan, yaşarken insan olacaksın…”

***

Düşüncenin ustası böyle diyor satırlarında… 

Ölmeyecekmiş gibi mal biriktirenler, paranın esiri olanlar, ömründe bir kez başkasına faydası dokunmamış olanlar, bir fakirin karnını doyurmayanlar, bir çocuğun göz yaşını silmeyenler, önünü arkasını soruşturmadan anasından, babasından, dostundan, eşinden, arkadaşından şikayetçi olanlar…

Yaşarken bu Dünya’da kendine bahşedilmiş hayatta neleri kaçırdıklarının farkına varmayanlardır. 

***

Kendi yolunu bulamamış, başkalarına yol gösterenler; kendi hayatlarını düzene sokamadıkları halde başkalarının hayatını düzene sokmaya çalışanlar, kendisi derbederlikten kurtulamamış iken, başkasını derbederlikten kurtarmaya çalışanlar, kendi ölümü gelmiş iken, başkalarının ömrüne süre biçenler, hayatları boyunca bir aynanın karşısına geçip kendini sorgulamamış, yanlışları ile yaşamış olanlar etrafımızda o kadar çoklar ki? Akıl sır erdirmek mümkün değil. 

***

Dünya’ya doğan her yeni sabahın yeni bir kurtuluş müjdelediğinin farkında olmamak, herkesin ikinci bir şansı olduğunu bilmeyip, bir önceki günü bir sonraya ekleyenler, bir önceki sorunlarını bir sonraya ekleyenler, uzun yaşayan insanların neler düşündüğünü fark edemezler. 

Başını toprağa koyup uyumanın huzurunu, koskoca alemde bir kum tanesi olmanın anlamını, uğradığın haksızlıklara karşı intikam hissi ile yanarken gönül pınarından aldığın bir yudum su ile onu söndürmenin müstesna hallerini bilmeyenler, ayni hattın içinde gidip gelen tren gibi bomboş bir yaşam sürmenin gereksizliğini, hayatın her gününün yeni bir macera ve sınav olduğunu unutmamak gerektiğini bilemezler. 

***

Gelin başkalarının düştüğü hatalara düşmeyin. 

Aslolan insanlara faydalı olmak, size en büyük düşmanlığı yapmış olan kişilere bile iyi davranıp onun pişmanlığını görmeyi dilemekten başka bir şey yapmamak olgunluk yolunun kaldırım taşlarıdır.  Yanlış yapanı yanlıştan döndürmek, iyilik doğruluk ve güzellik adına hareket etmek en büyük kazanç kapısıdır. Eğer kendi çocuklarınız ve yakınlarınızdan başka, yabancı çocuk ve yetişkinlerinizi de düşünerek hareket ediyorsanız sizin cennete gitmenize gerek yoktur. 

Asıl cennet sizin olduğunuz yerdir veya cennet size gelmiştir.

Unutmayın; yaşamın kapılarını açan anahtar İyilik ve güzelliktir…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.