Washington’da 23 Nisan Kutlaması 

Washington’da 23 Nisan Kutlaması 

ABONE OL
13:52 - 24/04/2022 13:52
Washington’da 23 Nisan Kutlaması 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve Washington’daki Türk Amerikan Derneği (ATA-DC) tarafından organize edilen törene aileler ve çocukları katıldı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, törende yaptığı konuşmada Amerika’da doğup büyüyen çocukların, Türkçe’yi unutmamalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, uzaktan dil eğitimi programını açıkladı.

Mercan, “Ben şahsen bu Türkçe eğitimine çok önem veriyorum. Bu nedenle de bu yıldan itibaren özellikle internet imkanlarını kullanarak, sosyal medya imkanlarını kullanarak, yurtdışında yaşayan çocuklarımız için uzaktan Türkçe eğitimi konusunda bir program başlatıyoruz. Bunun duyurusunu hem bizim hesaplarımızdan hem eğitim müşavirliğimizin hesaplarından takip edebilirsiniz” dedi.

ATA-DC’nin kurduğu Atatürk Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin düzenlediği gösteride, 23 Nisan şarkıları söylendi, şiirler okundu ve halk oyunu Atabarı oynandı.

Atatürk Okulu öğretmeni Begüm Çevirgen, “Bugün burada Ulu Önder Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına verdiği 23 Nisan’ı büyükelçiliğimizde kutlamaya geldik. Çocuklar şiirler okudular, şarkılar söylediler, çok güzel bir gün geçirdik” dedi.

ATA-DC Başkanı Sıtkı Kazancı, törende yaptığı konuşmasında zahmetli uğraşlarla çocukları törene hazırlayan Atatürk Okulu öğretmenlerine ve katkılarından dolayı Türkiye’nin Washington Büyükelçilisi Murat Mercan ile elçilik çalışanlarına teşekkür etti.

VOA tarafından geçilen Washington’da 23 Nisan Kutlaması  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Washington’da 23 Nisan Kutlaması  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Washington’da 23 Nisan Kutlaması  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.