Ukrayna’ya Yeni Silah Yardımı Hazırlığı

Ukrayna’ya Yeni Silah Yardımı Hazırlığı

ABONE OL
13:25 - 13/04/2022 13:25
Ukrayna’ya Yeni Silah Yardımı Hazırlığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD yönetimi, Ukrayna’ya 750 milyon dolarlık yeni silah yardımı yapmaya hazırlanıyor.

Reuters haber ajansına konuşan Amerikalı yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün yeni yardımı açıklayabileceğini bildirdi.

Amerikalı yetkililerden biri hangi ekipmanların gönderileceği ile ilgili nihai tespitlerin sürdüğünü söylerken, kıdemli bir kongre üyesi yardımcısı ekipmanda büyük olasılıkla obüsler de dahil ileri teknoloji ürünü havan toplarının da yer alacağını belirtti.

Askeri ekipmanların gönderilmesi için ABD Kongresi’nin onayı gerekmiyor.

Beyaz Saray geçen hafta, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalinden bu yana Ukrayna’ya 1,7 milyar dolardan fazla “güvenlik yardımı” yaptığını açıklamıştı.

Gönderilen silahlar arasında uçaksavarlar, tanksavarlar, askeri mühimmat ve çelik yelekler bulunuyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Amerikalı ve Avrupalı liderlerden ülkesine ağır silahlar göndermesini istiyor. Ukraynalı yetkililer, özellikle Rusya’nın ülkenin doğusunda artması beklenen saldırıları için ekipmana ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Diğer yandan, Pentagon’un bugün ABD’nin en büyük sekiz silah üreticisinin yöneticisiyle bir toplantı yapması bekleniyor. Toplantıda, savaşın uzaması halinde endüstrinin Ukrayna’nın silah ihtiyacını karşılama kapasitesinin değerlendirilmesi öngörülüyor.

VOA tarafından geçilen Ukrayna’ya Yeni Silah Yardımı Hazırlığı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna’ya Yeni Silah Yardımı Hazırlığı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna’ya Yeni Silah Yardımı Hazırlığı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.