Türk’ün bulduğu kovid aşısı TUI’nin hisselerini uçurdu

Türk’ün bulduğu kovid aşısı TUI’nin hisselerini uçurdu

ABONE OL
15:20 - 10/11/2020 15:20
Türk’ün bulduğu kovid aşısı TUI’nin hisselerini uçurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kovid aşısının piyasaya sürülmesinin beklenenden daha kısa sürede gerçekleşeceği turizm piyasalarını umutlandırdı. Olumlu sonuçların alınmasının ardından seyahat sektöründe canlılık yaşandı.

Alman BioNTech ve ABD’li Pfizer’ın işbirliğiyle geliştirilen koronavirüs aşısının yüzde 90 oranında başarı gösterdiğinin açıklanması büyük bir heyecan yarattı.

BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, bu aşıya ilişkin yaptığı açıklamada “Ocak ayında Avrupa ve ABD’de aşının ilk birkaç milyon dozluk dağıtımını planlanıyoruz” dedi. Şahin, Sağlık Bakanlığı ile yapılacak protokol çerçevesinde 2021’in ilk 3 ayı içinde Türkiye’nin de ihtiyacı kadar aşı dozunu karşılamak istediklerini belirtti.

ABD’deki ilacın denemelerde % 90 etkili olduğu haberiyle aşağıda sıralanan şirketlerin hisseleri

EasyJet % 30

TUI% 23

IAG % 35

Ryanair % 12

Artış yakaladı.

Artışlar, Pfizer / BioNTech’in büyük ölçekli bir denemenin ara sonuçlarının uzmanların umduğundan çok daha iyi performans gösterdiğini duyurmasının ardından geldi.

İlaç devi, denemelerin % 90 etkili olduğunu iddia etti ve ciddi bir yan etki olmadığını da bildirdi.

İlgili kurumlar aşı sadece % 50 etkili olsa bile onaylayacaklarını söylediler.

Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Albert Bourla, “Bugün bilim ve insanlık için harika bir gün. Faz 3 Covid-19 aşı denememizin ilk sonuçları, aşımızın kovid-19’u önleme kabiliyetinin ilk kanıtını sağlıyor ve bu kritik dönüm noktasına, enfeksiyon oranlarının yeni rekorlar kırdığı, aşırı kapasiteye boğuşan hastaneler ve yeniden açılmak için çabalayan ekonominin yaşadığı sert günlerde aşı geliştirme programımızın bu olumlu neticesini dünyanın buna en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda ulaşmış olduk” dedi. (Tourexpi)

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Türk’ün bulduğu kovid aşısı TUI’nin hisselerini uçurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türk’ün bulduğu kovid aşısı TUI’nin hisselerini uçurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türk’ün bulduğu kovid aşısı TUI’nin hisselerini uçurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.