*** ”Toplumlar arası diyaloğu destekliyoruz”

*** ”Toplumlar arası diyaloğu destekliyoruz”

ABONE OL
19:27 - 29/08/2009 19:27
*** ”Toplumlar arası diyaloğu destekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Toplumlar arası diyaloğu destekliyoruz”

Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, ”Türk ve Alman toplumlarının yakınlaşmasındaki her adımda başkonsolosluk olarak biz de varız” dedi

Akbulut, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 30 Ağustos’ta yapılacak yerel seçimlere iştirak edecek olan Türk belediye meclisi üye adayları ve bazı dernek başkanlarıyla birlikte Essen kentinde bulunan Merkez Camii’nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Hakan Akbulut, burada yaptığı konuşmada, Essen’deki Türk toplumunun önemli ihtiyaçları arasında görülen yeni bir caminin temelini atmış olmasına değinerek, ”Yapılacak olan yeni caminin Türk ve Almanlar arasında dinler arası diyaloğun gelişmesinde önemli rol oynayacağı inancındayım. Kilise yetkililerini camilerimizin açılışlarında görmekteyiz. Türkiye’de de 361 çalışan kilise var. Toplumlar arası diyalogların karşılıklı hoşgörü gösterilerek daha da geliştirilmesinden yanayız” dedi.

İftar yemeğine Essen Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşesi Mehmet Uçmuş, Katolik kilisesi rahibi Gerhard Welp, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Essen Türk Toplumu Başkanı Mustafa Okur, Yabancılar Meclisi Başkanı Muhammed Balaban ve bazı Alman parti temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.


(A.A) Cevdet ALBAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.