*** ”Terör örgütü ile pazarlık olmaz”

*** ”Terör örgütü ile pazarlık olmaz”

ABONE OL
17:51 - 27/05/2009 17:51
*** ”Terör örgütü ile pazarlık olmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Terör örgütü ile pazarlık olmaz”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü ile pazarlık olmayacağını, şiddetin olduğu yerde demokratik standartların yükseltilmesinde bile zorluk yaşanacağını söyledi


Kırgızistan ziyaretini izleyen Türk gazetecilerle sohbet eden Gül, "DTP sizce bu sürece katkı sağlıyor mu" sorusuna, "TBMM’de olan bütün partilerin hepsinin katkı sağlaması gerekir. Herkesin sorunudur bu. Herkesin yapıcı, işi zorlaştırmayan şekilde yaklaşması gerekir, Türkiye’ye yakışır şekilde olgunluk içinde halledilmesi için ne gerekiyorsa, bunun yapılması gerekir" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün öne çıkan diğer ifadeleri şöyle:

• "İster terör, ister Kürt meselesi, ister Güneydoğu Anadolu sorunu…Ne dersen de. Bu, Türkiye’nin en önemli meselesi değil mi? Dolayısıyla bunu biz kendi kendimize halledeceğiz.

• Önemli olan şey nedir? Türkiye’nin milli bünyesini daha güçlendirecek, milletimizin birliğini, beraberliğini çok daha muhafaza edecek şekilde herkesin kendi yurduna, kendi vatanına aidiyetini çok daha artıracak şekilde bu işleri halletmek.

• ‘(Mayın temizleme) bu konularda herkes çok bilgilenerek konuşmalı. Hükümet tarafı belki daha çok bilgilendirebilir. Bu işin üzerinden yine kutuplaşmalar çıkarsa orada bir şey yapılmaz.’

• Gerek Türkiye-Ermenistan gerek Ermenistan-Azerbaycan arasındaki mevcut statükonun hiç kimsenin lehine olmadığı kanaatindeyim.


• Hem merkezi yönetim hem kuzey Irak’taki yerel yönetim açısından geçen yıla göre daha olumlu gelişmeler var." (A.A)  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.