*** SPD, Ramazan Bayramı resepsiyonu verdi

*** SPD, Ramazan Bayramı resepsiyonu verdi

ABONE OL
00:41 - 16/06/2019 00:41
*** SPD, Ramazan Bayramı resepsiyonu verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

SPD, Ramazan Bayramı resepsiyonu verdi


Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Hamburg eyaleti parti teşkilatı, Müslüman göçmenlere Ramazan Bayramı resepsiyonu verdi

Hamburg Belediye Sarayı’nda verilen resepsiyona, SPD Hamburg eyalet parti teşkilatı Başkanı Olaf Scholz, SPD Hamburg Meclis Grubu Başkanı Michael Neumann, SPD Federal Meclis üyesi ve partinin Meclis Grubu uyum sözcüsü Aydan Özoğuz, SPD Federal Meclis üyesi Johannes Kahrs, Hamburg Başkonsolou Devrim Öztürk, SPD Hamburg Eyalet Meclis üyesi Metin Hakverdi, SPD Altona İlçe Belediye Meclis üyesi Behçet Algan, Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Başkanı Coşkun Coştur, GAL İlçe Belediye Meclis Üyeleri Filiz Demirel ile Gülnur Can, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ile göçmen Müslüman cemaatlerin temsilcileri katıldı.

spd-hamb-ram-senl-b.jpg

Neumann’ın açılış konuşmasını yaptığı resepsiyonda söz alan Özoğuz, 8 kez Ramazan Bayramı resepsiyonu verdiklerini belirterek, bunun aynı zamanda "politik bir sinyal" olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Farklı din ve kültürlere karşı toleranslı olunması gerektiğini söyleyen Özoğuz, "Hamburg Belediye Sarayı’nın kapılarını herkese açmak gerekir. Burası herkese ait. Geleceğimizi ancak hep birlikte ve bir araya gelerek şekillendirebiliriz" dedi.

Toplumda zaman zaman var olan provokasyonlara gelinmemesi gerektiğini ve bu tür eylemlere karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Özoğuz, 11 Eylül’ün yıl dönümünde Kuran’ı Kerim yakma eylemlerini sert bir dille eleştirdi.

spd-hamb-ram-senl-c.jpg

Uyumun tek taraflı olmadığını ifade eden Özoğuz, ancak diyalog yolu ile sorunların aşılacağına inandığına da dikkati çekerek, göçmen gençlere eşit haklar verilmesi gerektiğini ifade etti ve şunları söyledi:

"Federal hükümetin açıkladığı uyum programında, daha fazla göçmen kökenli öğretmenin atanmasını öngörüyor. Bu talep aynı zamanda bizim de talebimiz, yeni bir şey değil ki? Sanki hükümet yeni bir şeymiş gibi sunuyor. Bir taraftan göçmenlerin Almanca kursuna katılması gerektiğini söylüyorlar, diğer taraftan ekonomik tasarruf tedbirleri alıyorlar. Bu da bir çelişki".

Bu ülkede ismi yabancı olduğu için ev, meslek ve iş bulma zorluğu çekildiğini vurgulayan Özoğuz, göçmenlerin yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı ile çifte vatandaşlık hakkının olmayışına ve AB ülkeleri dışında alınan diplomaların burada tanınması konusunda hala somut adımlar atılmadığını söyledi.

spd-hamb-ram-senl-e.jpg

Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Scholz ise, farklılıklara karşı hoşgörülü olunması gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızın geleceğini düşünmemiz gerekir. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor. Önce biz politikacılara. Anaokullarına çocuklarımızı erken yaşta göndermeliyiz. Anaokulu ve yuvalardaki aylık ücretler düşürülmeli ve tam gün okullara ağırlık verilmeli" dedi.

Daha sonra davetlilere baklava ve çay ikram edildi. (aa)

spd-hamb-ram-senl-d.jpg

Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.