SOLDAN SAĞA SAĞDAN ŞERİATA

ABONE OL
16:06 - 12/09/2021 16:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de sağ iktidarların, ‘’bize bol geliyor’’ diye eleştirdikleri çağdaş, uygar, eşitlikçi ve özgürlükçü demokrasiyi ilke edinen 1961 Anayasası, ABD güdümündeki 12 Mart Muhtırası ile daraltılmıştı.

1973 Yılında yapılan seçimlerde Ecevit’in liderliğindeki CHP ile Erbakan Liderliğindeki MSP ile koalisyonun, Kıbrıs Barış Harekâtı ile ve ABD tarafından yasaklanan haşhaş ekiminin kaldırılması ABD’yi kızdırmıştı.

CHP-MSP iktidarı yürümeyince CHP’den ayrılan Turan Feyzioğlu, AP, MHP ve MSP destekli Milliyetçi Cephe dönemi başlamıştı.

Milliyetçi Cephe dönemlerinde korunan, desteklenen Ülkücü silahlı militanlarca, solcu demokrat, aydın, Atatürkçü, Laik düşünceden, bağımsız Türkiye’den yana yazar, siyasetçi, gazeteci, bürokrat, bilin adamı, akademisyen, öğrenci katledildi.

Bu planlanmış anarşi bahane edilerek 12 Eylül 1980 de Pantegon ‘un Faşist Oğlanları Faşist bir DARBE ile yönetime el koydular.

Gruplar halinde aydın, Atatürkçü, Laik düşünceden, bağımsız Türkiye’den yana yazar, siyasetçi, gazeteci, bürokrat, bilin adamı, akademisyen, öğrenci avı başlatılmıştı.

Sağdan ve soldan yazar, gazeteci, bilim insanı yanında şiddet yanlısı militanlar Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, İsviçre, Avusturya’ya sığındılar.

Cinayet işlemiş ülkücü militanlar ise planlandığı gibi rahatça yurtdışına çıkartıldılar.

Sosyalist Parti yöneticileri ve sendikacılar yanında Avrupa’ya sığınanlar arasında Ozan Ceyhun ve Taner Akçam gibi Dev Solcularda vardı.

Turgut Öker, yetmişli yıllarda işçi olarak çalışan ailesinin yanına gelmiş, eğitimini tamamlamak için geldiği Türkiye’den 12 Eylül Darbesinden önce Almanya’ya geri dönmüş, AABF’nu başkanlığını üstlenmişti.

Turgut Öker döneminde, çoğunluğu Laik Cumhuriyetten yana Atatürkçü Alevi yurttaşların oluşturduğu AABF, Üniter Türkiye karşıtı bir çizgiye çekilmek istenmişti. (*1)

Ozan Ceyhun ise AB milletvekili seçildiği Yeşiller Partisi ile anlaşmazlığa düştüğünde, ‘’SPD’ye geçecekmişsiniz? Sorusuna:

‘’CDU’ya geçerim ama SPD’ye asla!’’ Dedi ama, SPD’ye geçerek AKP-Schröder yakınlaşmasını sağladı.

Egemen Bağış’la kurduğu yakın ilişki sonunda, eşini tesettüre büründürdü, solcu olmasında etkisi olan babası, Aziz Nesin’in yakın arkadaşı Demirtaş Ceyhun’a öfke kustu.

Egemen Bağış’ın desteği ile sığınmacı olarak geldiği Avusturya’ya AKP’nin Büyükelçisi oldu.

Soldan sağa savrulan dönek Marksistler; ‘’yetmez ama evet’’ diyerek Türkiye’ye en büyük kötülüğü ettikten sonra kirli mendil gibi bir kenara atılmakla kalmadılar, hapsedildiler.

Soldan Sağa savrulanlar kervanına eski Türkiye Araştırma Merkezi Müdürü Faruk Şen de katıldı.

SPD’den yüz bulamayan eski Türk Araştırma Merkezi’nin müdürü Sosyal Demokrat Faruk Şen, Hıristiyan Birlik Partisi (CDU) Başbakan Adayı Armin Laschet için çalışacağını açıkladı(!)

AKP’nin ve Erdoğan’ın en büyük destekçisi CDU; ‘’Türkiye’nin asla AB’ye alınmayacağını’’, ama Suriye’den gelen sığınmacılar gibi Afganistan’dan kaçan Afganlıları, Türkiye’de barındırması karşılığı kirli para teklifini yaparak Türkiye’yi aşağılaması Faruk Şen ve şakşakçılarını ilgilendirmiyor olmalı.

Şen’in, Hessen Eyaletinde SPD Milletvekili Turgut Yüksel’in ve partisinin Türkçenin okullarda seçmeli dil sayılması önerisini reddeden CDU ve Yeşiller safında yer almasını doğrusu hiç yadırgamadım.

Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş ile Frankfurt’ta görüşmemizde arkadaşım Hasan Arslan ve değerli sanatçı ve aydın Şinasi Dikmen, Faruk Şen’in nasıl bir güvenilmez insan olduğunu örneklerle anlatmasına şaşırmıştık.

Şinasi Dikmen, Faruk Şen’i bizden çok daha iyi tanıyordu.

Faruk Şen’in yanında CDU üyesi, sempatizanı birçok sağcı yanında CDU ile uzaktan yakından hiç ilişkisi olmayan kişileri sanırım bilgileri dışında, bazıları da Schröder kızgınlığı ile o safta olmalarına üzüldüm.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisine sunulan Çifte Vatandaşlık yasa teklifi CDU, FDP ve AFD oylarıyla reddedilmesine rağmen Faruk Şen’in CDU’ya nefer olmasının nedeninin bilen var mı?

Kim bilir, Ozan Ceyhun gibi Marksizm’den İhvancılara sığınmasını örnek alır

Erdoğan’ın beğenisini kazanarak

Afganistan’a Büyükelçi olmayı kotarır

Olmaz mı?

Olmaz olmaz!

Yıldız AKALIN

 

(*1) Ozan Ceyhun, Tamer Akçam Turgut Öker: Samuel Huntington ve Alman İstihbaratçı Prof. Udo Steinbach ’ın Projesi: ‘’Kemalizm ölmüştür, Türkiye artık, Üniter-Laik Devlet yapısından Ilımlı İslamcı rejimine’’ geçme projesinde görev aldılar…

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.