SİZ EŞEK OLDUKTAN SONRA SEMER VURAN ÇOK OLUR

ABONE OL
19:31 - 30/03/2022 19:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kasabanın birinde iyi bir semerci varmış, bir gün rahatsızlanmış ve ölmüş.

Kasabanın eşekleri bir araya gelmiş, semercinin ölmesine o kadar çok sevinmişler ki.

Anıranımı; çifte atan mı osurup sıçan ‘mı. Deme… Gitsin, eşeklerin bu sevincin dışardan izleyen tecrübeli yaşlı eşeğe genç bir eşek yanaşmış ve sormuş?

Sen neden eğlenceye katılmıyorsun diye, yaşlı eşek biraz düşünmüş başlamış cevap vermeye…

Ben anlamadım siz şimdi semercinin öldüğüne neden bu kadar sevindiniz.?

Ölen o semerci aşağı yukarı hepimizin ölçüsünü biliyordu, bizlere ufak tefek arızalı dahi olsa boyumuza göre, hepimize uygun bir şeyler yapıp giydiriyordu. Ya şimdi acemi bir semerci gelirse bizim boyumuzun ölçüsünü bilmiyor yaptığı semerler bize uymazsa siz o zaman curcunayı görün, sırtımız karnımız kan revan içerisinde kalır, acıdan yaradan günlerce yatamayız demiş…

Genç Eşeğe birde nasihatte bulunmuş, semerci öldü diye sevineceğinize, biz eşeklikten nasıl kurtuluruz diye düşünseniz daha iyi olur demiş.

Siz eşek oldukça semer vuran çok olur diyerekten sözünü tamamlamış.

2003 yılında emekli olan bir kişi emekli aylığıyla on tane çeyrek altın alabiliyordu, peki bu rakam 2022 tarihinde nereye düşmüş? İki altına.

Peki bu sekiz altın nerede? Ekonomi bakanının gözüne baktım fakat görünürde bir şey yok.

Ne kadar güzel bir köprü yaptılar kutlamak lazım kırk bir kere maşallah. Maşallah dedim de keşke günlük kırk bin bin geçiş garantisi vermeseydiniz.

Bu millet bunun altında nasıl kalkacak?

Peki Dünyada bu durum farklımı? Yok hiç de Türkiye’den farklı değil… Almanya’da asgari ücret gün itibarıyla 10.45 Euro Asgari ücretlinin eline geçen para 1400 Euro’yu geçmez.

Bu parayla ev kirasını mı ödesin, yoksa temel ihtiyaçlarını mı gidersin, hep tekrar ediyorum pandemi döneminde büyük şirketler verilen milyarlarca Euroları (750 milyar) halkın üzerine dar gelirlinin üzerine yüklemek kabul edilecek gibi değil…

Tüm temel gıdalara %40-50. Zam geldi. Akaryakıt fiyatları 2.40 Euro’ya dayanmış, savaş yanı başımızda devam ediyor, bizim toplum neden savaş çıktı, sebepleri nedir diyeceğine Putin’ mi haklı Zelensk’imi haklı diye kendilerince yukarda verdiğim misal gibi seviniyorlar…

Tecrübeli eşek boşuna dememiş siz eşek oldukça semer vuran çok olur diye…

Yeri geldiğinde tepkini koymadın mı sırtındaki semerden şikayetçi olmayacaksın…

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.