Sirius Deluxe Hotel´den Örnek Proje

Sirius Deluxe Hotel´den Örnek Proje

ABONE OL
12:14 - 31/10/2022 12:14
Sirius Deluxe Hotel´den Örnek Proje
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alanya’da yer alan Sirius Deluxe Hotel misafirlerine Türk Dilini, Türk Kültürünü, Türk çocuk oyunları ve Türk Halk Oyunlarını hazırladığı kitapçıklar ile anlatırken, animasyonlar ile de uygulamaya koyuyor.

Dört dilde yayınlan ve 29 adını taşıyan kitapçık ile Türk Dili, Topaç adını taşıyan kitapçık ile Türk Çocuk Oyunları ve Aynalı Çarık adı verilen kitapçık ile de Türk Kültürü ve Halk Oyunları misafirlere uygulamalı olarak anlatılıyor.

Konu ile ilgili olarak Sirius Deluxe Hotel Genel Müdür İsmet Ergüleç şu açıklamalarda bulunuyor:

Türk dili hakkında bilgiler veriyoruz

“Bir senedir uğraştığımız projemizi bu yıl hayata geçirdik. 29 adındaki ilk kitapçığımız ismini 29 harften alıyor. Biz otelimizde Türkçe dersleri veriyoruz. Misafirlerimize otelimizde bir Türkçe sınıf oluşturduk. Günlük hayat ve otelde kullanacakları Türkçe kelimeler, edatlar, sıfatlar, zamirler, sayılar, renkler tamamını anlattığımız bir kitapçığımız bu. Aynı zamanda bu kitapta Türk dili hakkında bilgiler veriyoruz. Atatürk’ün Türk dili hakkında yapığı çalışmalar da bu kitapçığımızda anlatılıyor. Sonunda da bu derslerin ardından kep atma merasimi yapıyor ve sertifika veriyoruz. “

Çocuklarımıza topaç armağan ediyoruz

“Sirius Deluxe Hotelimizin kültür yayınlarının ikinci kitapçığı da Topaç adını taşıyor. Bu kitapçık ile yapmak istediğimiz ise unutulmaya yüz tutmuş Türk çocuk oyunlarını anlatmak oldu. Yanında da çocuklarımıza topaç armağan ediyoruz. Bunu da yine animasyon aktivitesi olarak birlikte misafirlerimizle oynuyoruz. Bu aktiviteler ile topaç çeviriyoruz, sek sek oynuyoruz, yakar top oynuyoruz. Bunu da zaman değerlendirme aktivitesi olarak dört dilde hazırladığımız kitapçığı da misafirlerimize hediye ediyoruz.”

Aynalı Çarık ile Türk Kültürünü yansıtıyoruz

“Sirius Deluxe Hotelimizin kültür yayınlarının son kitapçığı da Aynalı Çarık adını taşıyor. Aynalı Çarık’da da Türk halk oyunlarını anlatıyoruz. Aynı zamanda iki oyunu da misafirlerimiz ile oynayıp, diğer misafirlerimize sergilemeye çalışıyoruz. Bu kitapçığımız da Türkçe, İngilize, Almanca ve Rusça hazırlandı. Bu konuda bir diğer önemli konu da bu kitapçıkların tamamının çalışanların emekleri ile hazırlanmasıdır. Bunu taşere etmedik. Onlarca kitabı okuduk, özetledik. Beraber misafirlerimize denizden, güneşten, kumdan başka bu ülkenin bir dili olduğunu, bir kültürü olduğunu, çocuklarının oyunları olduğunu anlatmaya ve paylaşmaya çalıştık.” (Halil Öncü)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.