Rusya’yla Ukrayna Arasında Görüşme Olur mu?

Rusya’yla Ukrayna Arasında Görüşme Olur mu?

ABONE OL
15:35 - 27/02/2022 15:35
Rusya’yla Ukrayna Arasında Görüşme Olur mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i arayarak Moskova’yla Kiev arasında arabuluculuk teklif etti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Rusya’yla bir görüşmenin aralarında İstanbul’un da bulunduğu bazı kentlerde olabileceğini belirtti.

Bennett’in Putin’le görüşmesinde Kremlin’e göre Rusya Cumhurbaşkanı, bir Rus heyetinin Kiev’le müzakere için Belarus’ta Gomel kentinde olduğunu ama Ukrayna tarafının bu fırsatı yakalayamadığını kaydetti. Putin’e göre bu tutarsızlık.

Buna karşı Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Belarus dışında bazı muhtemel görüşmeler için aralarında İstanbul’un da bulunduğu bazı kentleri önerdi.

Zelensky’nin İstanbul’la birlikte önerdiği kentler arasında Bakü, Varşova, Bratislava gibi kentler de var.

Zelensky, füzelerin ülkesine fırlatıldığı bir yerde görüşmeyeceklerinin mesajını verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı, Belarus Devlet Başkanı ile bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, “Diğer kentler görüşme için platform olabilir. Tabi ki barış istiyoruz, görüşmek istiyoruz ve savaşa son vermek istiyoruz. Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü, bütün bunları Rus tarafına önerdik ve füze fırlatmak için kullanılmayan herhangi bir ülkedeki kenti kabul edeceğimizi söyledik. O zaman görüşmeler dürüst olabilir ve savaşa son verilebilir” dedi.

Ancak daha sonra Ukrayna’nın Belarus sınırında Rus heyetiyle görüşmeyi kabul ettiği belirtiliyor.

Bu arada Zelensky Ukrayna’nın Rusya’ya karşı Uluslararası Adalet Divanı’na başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Zelensky, Rusya’nın saldırganlığı haklı çıkarmak için soykırım kavramını çıkarları doğrultusunda kullandığını ve bunun için sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, mahkemeden Rusya’nın askeri harekatını durdurması için bir karar çıkarmasını istediklerini vurguladı.

VOA tarafından geçilen Rusya’yla Ukrayna Arasında Görüşme Olur mu? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’yla Ukrayna Arasında Görüşme Olur mu? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’yla Ukrayna Arasında Görüşme Olur mu? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.