Rusya Kazakistan ve Özbekistan’dan Doğalgaz Adımı

Rusya Kazakistan ve Özbekistan’dan Doğalgaz Adımı

ABONE OL
10:38 - 29/11/2022 10:38
Rusya Kazakistan ve Özbekistan’dan Doğalgaz Adımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya, Kazakistan ve Özbekistan’la doğalgaz üretimi konusunda olası işbirliğine dair görüşmeler yapıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak da üç ülkenin arasındaki görüşmeleri doğruladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrasında bu ülkeye uygulanan ambargolar ve devam eden çatışmalar özellikle Avrupa’da enerji konusunda sıkıntılar yaşanmasına neden olurken Rusya, Özbekistan ve Kazakistan’la doğalgaz konusunda işbirliği yapmak üzere görüşmeler yürütüyor.

Üç ülkenin kurulması planlanan birlikle başta Çin olmak üzere diğer ülkelere yönelik talebin karşılanması konusunda işbirliği yapması planlanıyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, her ne kadar bu konudaki müzakereleri doğrulasa da işbirliğinin içeriğine dair detaylı bilgi paylaşmadı.

Öte yandan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping de Rusya’yla enerji işbirliği konusunda açıklamalarda bulundu. Çin devlet medyasının haberine göre Jinping, ülkesinin Rusya’yla enerji konusundaki işbirliğini daha da geliştirmek ve daha yakın çalışmak konusunda istekli olduğunu söyledi.

Çin lideri ülkesiyle Rusya arasında enerji alanındaki işbirliğinin küresel enerji güvenliği konusunda da önemli olduğunu ifade etti.

VOA tarafından geçilen Rusya Kazakistan ve Özbekistan’dan Doğalgaz Adımı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Kazakistan ve Özbekistan’dan Doğalgaz Adımı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Kazakistan ve Özbekistan’dan Doğalgaz Adımı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.