Ruhani’den Trump’a Tutarsızlık Uyarısı

Ruhani’den Trump’a Tutarsızlık Uyarısı

ABONE OL
16:41 - 02/10/2019 16:41
Ruhani’den Trump’a Tutarsızlık Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika’nın İran’a yaptırımlar konusunda tutarsız mesajlar vermesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. İran Cumhurbaşkanı ülkesinin devlet televizyonunda açıklamalarda bulundu.

Ruhani, Amerika Başkanı Donald Trump’ın kamuoyu önünde yaptığı açıklamalarda İran’a yönelik yaptırımları arttıracağını söylediğini buna karşın Avrupalı liderlerin kendilerine Trump’ın görüşmek istediğini söylediklerini belirtti.

Ruhani bu durumu tutarsızlık olarak nitelendirdi ve İran açısında bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Avrupalı liderlerin Amerika’yla İran arasında görüşme yapılmasını sağlamak amacıyla çaba sarf ettiklerini söyledi.

Başkan Donald Trump, Amerika’yı İran’la bir önceki Başkan Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmadan çekmesinin ardından İran’a yönelik yeni yaptırım kararları aldı. İran’sa Amerika’nın çekilmesine karşın Avrupalı ülkelerin anlaşmadan kaynaklanan İran’a yönelik kazanımları yerine getirmelerini aksi takdirde kendisinin de nükleer programına yönelik taahhütlerinden vazgeçeceğini ifade ediyor.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.