Nürnberg’de engelliler günü

Nürnberg’de engelliler günü

ABONE OL
21:13 - 08/12/2019 21:13
Nürnberg’de engelliler günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

33 yıllık Türk-Alman Engellilere Yardım Derneğinin düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü

Nürnberg’de faaliyet gösteren, yörenin en köklü kuruluşu olan 33 yıllık, Türk-Alman Entegrasyon Engellilere Yardım Derneğinin (TİM e.V ) düzenlediği Dünya Engelliler günü büyük bir katılımla kutlandı.

Etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Serdar Deniz, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Kır, Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkan adayı SPD’li Throstem Brehm, Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği ( TİAD) yönetim kurulu üyesi Ahmet Can, Ditib Fürth Başkanı Refet Avcı, SPD Nürnberg Nordost Bahnhof Bölge Başkanı Abdurrahman Gümrükçü , Nürnberg Belediyesi uyum meclisi üyesi Hediye Erem ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

Engellileri yılda bir kere hatırlamak, doğru bir yaklaşım değildir

TİM’in kurucusu ve değişmez başkanı Kamile Erdemir’in açış konuşmasının ardından söz alan Başkonsolos Serdar Deniz, 3 Aralık, Dünya Engelliler Gününün, tüm dünya ’da, engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile düzenlendiğini belirtti. Deniz, engellilerin karşılaştıkları sorunların, sadece onların değil, insanlığın da, sorunu olduğunu dillendirerek, engellileri yılda sadece bir kere hatırlamak, sonrasında da, unutmak doğru bir yaklaşım değildir dedi.

Sanatçılar coşturdu

Etkinlikte, yer alan Dance Anatolia folklor grubu, Grup Morooks, TRT İzmir radyosu ses sanatçısı Tuğba Ger, Ama sanatçı Erdoğan Hüseyin ve tanınmış sanatçı Hasan Yılmaz sahne alarak, davetlilere unutamayacakları anlar yaşattılar.

Pasta kesildi

Etkinlik sırasında günün pastası alkışlar arasında hep birlikte kesildi. Engelli kardeşlerimiz kendi günlerinde doyasıya eğlenme imkânı buldular

ha-ber.com / Taner Tüzün / Nürnberg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.