Duisburg Alevi Toplumu inşaat izni için gün sayıyor

Duisburg Alevi Toplumu inşaat izni için gün sayıyor

ABONE OL
14:23 - 08/05/2024 14:23
Duisburg Alevi Toplumu inşaat izni için gün sayıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Duisburg Alevi Toplumu (DAT) inşaa edeceği yeni ” Sosyal Hizmetler ve Kültür Merkezin” (IMBR) inşaatın izni çıkmasını heyecanla bekliyor.

Almanya’nın Duisburg kentinde Rheinhausen semtinde 1988 yılından beri dini ve kültürel faaliyetlerini sürdüren ve 400 aile üyesi bulunan Alevi Toplumu hayata geçirmesini planladığı Sosyal Hizmetler ve Kültür Merkez’in (IMBR) finans programın hazır olduğu ve sadece binanın inşaat izni beklediğini belirtti.

Düzenlenen bir basın açıklamasında Kuzey Ren Vestfalya Sosyal Vakfı (Stiftung Wohlfahrtfplege NRW) Kültür Merkezine 700 bin Euro bağış yaparak projeye destek oldu.

Resmi destek belgenin tesliminde Vakıf başkanı Marco Schmitz, Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link (SPD), DAT Dernek Eş Başkanları Fatma Yaşar, Zeki Çakır ve Genel sekreter Ali Yaşar hazır bulundular.

Daha sonra bir açıklama yapan Eş Başkan Fatma Yaşar şunları söyledi:

“İki katlı olmasını planladığımız ve 4000 metrekare üzerine kurulacak olan Sosyal Hizmetler ve Kültür Merkezimiz Friedrich -Alfred Caddesi ve Atroper Caddesinin kesiştiği noktada inşaat müsaadesi çıkar çıkmaz binanın temelini atacağız. İnşaatımızı üç yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Projeye ayrıca Alman Lotto Şans Oyunu (Deutsche Fernsehlotterie) 300 bin Euro destek sundu. Yeni Kültür Merkezimiz de sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yer sıkıntısı ve hiçbir zorluk çekmeden gerçekleştirmek istiyoruz. Kültür Evimiz her kesimden insana hitap edecek şekilde dizayn edip kapısı herkese açık olacaktır. Bize yapacağınız bağışlarınızla veya yeni üye olmanızla destek olabilirsiniz. Her yeni bir üye bizim için geleceğe birlikte daha emin ve güçlü adımlar atmamızı sağlayacaktır”.

 

Destek bağışlarınızı şu hesaplara yapabilirsiniz:
Alevitische Gemeinde Duisburg e.V.
IBAN : DE 20 3505 0000 0251 0100 88
BIC : DUISDE33XXX
Açıklama: IMBR İnşaat Bağışı

Pay Pal Bağış Hesabı:
Alevitische Gemeinde Duisburg e.V.
paypal.me/alevidu1988

Hüseyin Gül/Duisburg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.