Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı Betül Özen oldu

Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı Betül Özen oldu

ABONE OL
12:59 - 13/01/2023 12:59
Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı Betül Özen oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uyum Meclisi’nin yeni yönetim seçiminde açılış konuşmasını yapan Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König şunları söyledi:

“Nürnberg nüfusunun yüzde 48’i yabancı kökenli. Sizler burada 260 bin kişiyi temsil ediyorsunuz. 170 farklı ülkeden gelenleri, burada, 19 ülkeden gelen sizler temsil ediyorsunuz. Siz ve bizler Nürnberg için politika yapıyoruz. Geldiğiniz ülkelerin politik olaylarını Nürnberg’e taşımayın. Bu sene kasım ayında Uyum Meclisi’nin kuruluşunun 50’nci yılını düzenleyeceğimiz toplantı ile kutlayacağız.”

 

Uyum Meclisi Başkanı Betül Özen oldu

31 üyeden 29’unun katıldığı başkanlık seçiminde üç aday yarıştı. 17 üyenin oyunu alan 1996 doğumlu mühendis Betül Özen, Uyum Meclisi’nin yeni başkanı oldu. Başkan yardımcılıklarına 16 oy alan İtalyan Adriano Flavio, 17 oy alan Ukraynalı Dmytro Daniel Feldmann ve yine 17 oy alan Çibutili Saada Moumin Guireh seçildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine ise Horst Göbbel, Theocharis Sakellariou, Diana Lutz, Sorush Mawlahi, Dorina Motzig seçildi. Betül Özen, burada yaptığı kısa konuşmada kendisine destek veren üyelere teşekkür etti.
Özen, “Uyuma evet, asimilasyona hayır” diyeceklerini, yabancı düşmanlığıyla mücadele edeceklerini, bu ülkeye maddi ve manevi büyük katkıları bulunan vatandaşların sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.