“New York’ta her dört kişiden biri yoksul”

“New York’ta her dört kişiden biri yoksul”

ABONE OL
10:33 - 22/02/2024 10:33
“New York’ta her dört kişiden biri yoksul”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Columbia Üniversitesi ve Robin Hood Yardım Kuruluşu’nun ‘’New York Yoksulluk ve Dezavantajları 2024’’ raporuna göre, New York’taki her dört kişiden biri yoksulluk sınırının ötesine geçerek “yoksul” olarak yaşıyor.

2012 yılından beri her yıl hazırlanan rapordaki son güncel verilere göre, New York’ta yaklaşık 500 bini çocuk olmak üzere toplam 2 milyon kişi yoksul.

Hazırlanan son raporda, 2022 yılının verileri yer alıyor. 2022’de bir önceki yıla göre, 500 binden fazla New Yorklu’nun yoksulluk içinde yaşamaya başladığı belirtiliyor. New York’taki yoksulların yüzde 23’ü yetişkinlerden, yüzde 25’i de çocuklardan oluşuyor.

Raporda New York’ta, 2021 yılında yüzde 18 oranla 1,2 milyon yetişkinin ve yüzde 15 oranla 260 bin çocuğun yoksul olduğu belirtilerek 2022 yılında, 2021 yılına kıyasla, yoksulluk oranında ve yoksul sayısında ciddi artış yaşandığı belirtiliyor.

Rapora göre, New Yorklular’ın yüzde 56’sı da yoksulluk sınırında yaşıyor. Yoksulluk sınırında yaşayan New Yorklular, faturalarını, ev kiralarını ödemekte güçlük yaşıyor, geçim sıkıntısı çekiyor.

Raporda, 2021 ile 2022 arasındaki yoksulluk artışının, COVID-19 salgını döneminin sona ermesinin ardından yaşandığı belirtiliyor.

Raporda New York’ta maddi sıkıntı çekenlerin oranlarında 2022’de artış görüldüğü; yetişkinlerin yaklaşık yüzde 31’inin ciddi maddi sıkıntı içinde olduğu da kaydedildi. Yetişkin New Yorklular’ın yarısından fazlasının (yüzde 52) en az bir tür yoksulluk ya da ciddi geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Raporda yer alan son verilere göre, Asya, Afrika ve Latin kökenli New Yorklular, beyaz New Yorklular’a göre çok daha fazla yoksulluk içinde yaşayıp, beyazlara oranla daha fazla yoksulluğun dezavantajlarıyla karşılaşıyorlar. Beyaz New Yorklular, kentin yoksullarının sadece yüzde 13’ünü oluşturuyor.

Latin kökenli New Yorklular, beyaz New Yorklular’a kıyasla yüzde 26 oranıyla, yoksulluğu iki kat daha fazla yaşıyor. New York’taki Asya kökenlilerin yüzde 24’ü, Afrika kökenlilerin yüzde 23’ü yoksul. ABD dışında doğan New Yorklular da ABD’de doğanlara göre daha yüksek yoksulluk oranlarıyla karşı karşıya. New York’ta yoksulluk en fazla Bronx’ta , en az Manhattan’da hissediliyor.

VOA tarafından geçilen “New York’ta her dört kişiden biri yoksul” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “New York’ta her dört kişiden biri yoksul” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “New York’ta her dört kişiden biri yoksul” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.