Mustafa Akpolat Korsanlar Partisi’nden milletvekili adayı

Mustafa Akpolat Korsanlar Partisi’nden milletvekili adayı

ABONE OL
20:47 - 22/09/2014 20:47
Mustafa Akpolat Korsanlar Partisi’nden milletvekili adayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Mustafa Akpolat Korsanlar Partisi’nden milletvekili adayı

Hamburg Korsanlar Partisi (Piratenpartei) gerçekleştirdikleri 20. genel kurulla, 15 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Hamburg Eyalet Parlamento seçimleri için Milletvekili, adaylarını, üyelerin oylarıyla belirlediler. Hamburg’da uzun yıllardan beri gazetecilik yapan Mustafa Akpolat altıncı sıradan milletvekili adayı gösterildi.

Korsanlar Hamburg, Eidelstedter Bürgerhaus’da gerçekleşen genel kurulda adayların belirlenmesinin yanı sıra, seçim programını da genişlettiler. Milletvekili adaylarının belirlendiği genel kurulda, Hamburg Eyalet Listesi 23 kişiden oluşuyor.

Birinci sıra adayı Burhard Massaida, “Önce bana gösterilen güven için teşekkür etmek istiyorum. Bana gösterilen Güvene laik olmaya çalışacağım. Genel kurulumuz tüm olası kriterleri gözeterek dengeli bir liste seçtiği düşüncesindeyim. Seçilen adaylara baktığımızda her parti üyesini temsil edecek bir liste oluşturduğumuzu sevinerek söyleyebilirim. Bundan dolayı Hamburg Korsanlarının bu yapıcı yaklaşım ve çalışmalarını sevindirici buluyorum. Şimdiden, Partimizin Hamburg Eyalet örgütünden, Genel merkezden ve değişik Eyalet örgütlerimizden dayanışmacı bir anlayışla seçim çalışmalarında yardım etme sözleri aldık. Bu bizlere güç ve azim veriyor.” dedi.

Yoğun ilginin gösterildiği genel kurula birçok misafirin yanı sıra Almanya Korsanlar Partisi Genel başkanı, yönetim kurulu üyeleri, değişik eyaletlerden parti yöneticileri, meclis grubu üyesi milletvekilleri katıldılar. 23 Milletvekili adayının belirlendiği genel kurulda ayrıca verilen dilekçelerle seçim programı genişletildi. Kasım ayında gerçekleştirilecek olan genel kurulla Eyalet seçim programı son şeklini alacağı belirtildi.

Altıncı sıradan Milletvekili adayı olarak Eyalet listesine giren gazeteci Mustafa Akpolat, Korsanlar Partisinin Hamburg Eyalet meclisine girebilmesi için yoğun bir çalışma yapacaklarını belirterek, özellikle SPD’den oluşan Hamburg Eyalet Hükümeti, birçok sosyal alanda gerçekleştirdikleri kısıtlamalar, mültecilere karşı devam ettirdikleri gerici politika, Üniversitelere yönelik kısıtlamaların bir parçası olarak Türkçe öğretmen yetiştiren bölümü ve bazı bölümlerin kapatılmış olmasının yanı sıra, Üniversite bütçesinin kısıtlanmış olması yükseköğrenime yönelik politikası, Gençlik evlerindeki sosyal danışman eksiği, sosyal danışma hizmeti sunan kurumlara yönelik politikası, Gençlik dairesi ve birçok resmi dairede memur veya çalışanların, azlığından ve yetersizliğinden yaşanan ciddi sorunlar. Enerji ağlarının kamulaştırılmasına karşı politikaları ve daha birçok alandaki gerici ve geliştirilen sosyal adaletsizliğe karşı mücadele edeceklerini belitti.

Seçim çalışmalarından önce çıkaracakları konular olarak; herkese eşit, parasız Eğitim hakkının sağlanması ve devlet tarafından bu hakkın garanti altına alınması, sosyal konut açığının giderilmesi ve kiraların ödenebilir olması, sosyal adalet, demokratik bir toplumda hak ve özgürlüklerin, bireysel özgürlüklerin geliştirilmesi ve korunması temelinde, demokrasi ve vatandaşlık haklarının korunması, gençliğin sorunları, din ve devlet işlerinin birbirinden tamamen ayrılması. Doğal kaynakların, çevre ve enerji kaynaklarının kullanımı ve tüm canlıların sağlığına uygun hale getirilmesi, Şehir planlaması, Mültecilere insan onuruna yakışır barınma ve kalma hakkının verilmesi. Sınırdışıların derhal durdurulması, ticari kaygılardan uzak bir çevre politikası, yaşam merkezi Almanya olan herkese seçim hakkının tanınması, birden fazla (çifte vatandaşlık) vatandaşlığın savunulması. Karşılıklı sorumlulukla toplumda, dayanışma ve sosyal bilincin geliştirilmesi için kaynakların yaratılması, Irkçı ve toplumu ayrıştıran tüm politikalara karşı mücadele edilmesi. Herkesin sosyal yaşama, katılmasını, ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşabilmesini sağlamak için gerekli altyapının geliştirilmesi ve sağlanması gibi konu başlıklarının yanı sıra, Hamburg özeli ile ilgili birçok konuda çalışma yapmaya devam edeceklerini belirten Mustafa Akpolat, ”Hamburg Korsanlar Partisi olarak hedefimiz, Hamburg Eyaletinin yeni ve eski sorunları ile başa çıkmak için yeni politikalara ihtiyaç vardır. Bunlar kısa vadeli, hemen uygulanabilir önlemlerin yanı sıra uzun vadeli önlemler ve politikalar uygulamak gerek ve bu vizyonda bizlerde var. Önemli olan bunları halka anlatarak Eyalet parlamentosuna girerek bu politikaları hayata geçirmeye çalışmaktır” dedi.

Yapılan seçimler sonucu Liste şu isimlerden oluştu:
1-Burkhard Masseida
2-Andreas Gerhold
3-Jörg Dürre
4-Simone Prim
5-Stephanie Böhning
6-Mustafa Akpolat
7-Nico Ecke
8-Martin Schütz
9-Arnd Klinkhart
10-Wolfdietrich Thürnagel
11-Michael Vogel
12-Sascha Morlok
13-Jan Bühler
14-Markus Pöstinger
15-Constanze Peschke
16-Marinke Gindullis
17-Christoph Mewes
18-Hauke Uphues
19-Ralf Pichler
20-Dorle Olszewski
21-Marcus Frowerk
22-Hartwig Olszewski
23-Arthur Kaiser

ha-ber.com/Hamburg


Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.