MUHALEFET SEÇMENİ KANDIRIYOR MU?

ABONE OL
15:01 - 23/11/2020 15:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hükümetin karşısında iki büyük muhalefet partisi vardı yakın tarihte.

Biri CHP, Öteki de MHP.

AKP genel başkanı Erdoğan, “muhtar bile olamaz” dı o tarihlerde.

CHP genel başkanı Deniz Baykal siyasete tekrar girmesi için elinden geleni yaptı. İsteyen araştırsın okusun, neler yapmış CHP. İçerde hapis yatmış bir kişi aday olup ülke yönetir bir duruma geldi bu sayede. AKP genel başkanı Erdoğan’a ilk destek ana muhalefetten geldi sizin anlayacağınız.

MHP desen “deterjan topluyordu” halice döküp AKP’li siyasetçileri yıkamak için. Şimdi hükümetin en büyük destekçisi. Fikri neden değişti, ne için destek kararı aldı bilinmez fakat MHP olmasa yine hükümet değişmişti.

İP (İşçi partisi) genel başkanı Doğu Perinçek “Tayyip Erdoğan’ların, Abdullah Gül’lerin, Fethullah Gülen’lerin iktidarını, hepsini birden yıkacağız. Kınından çıkmış bir kılıç gibiyiz.” Diyeli birkaç sene oldu. Sonra kınına soktular kılıcı ve Erdoğan’ın siyasetini destekleyen bir çizgiye yaklaştı. Kılıçlar tekrar çekilecek mi, yoksa kında paslanacak mı bekleyip göreceğiz hep birlikte.

Kısacası AKP ya da Erdoğan muhalefetin kendi elleri ile siyasete kazandırdığı ve zayıf düştükçe destek verdiği bir parti. Parti derken de lider dememiz yeterli. Bizim Memlekette partinin bir önemi yoktur, liderler işi yönetir.

Adayı belirlemek, seçime gitmek ya da gitmemek liderin iki dudağı arasındadır. İl başkanları, ilçe başkanları, önemli mevkilere alınacak isimler ondan biter.

Liderlerin nelere karar verdiklerini en ince ayrıntısına kadar yazarım fakat gerek yok şimdilik.

Üç dönem filan laflarına da inanmayın. Belediyede üç dönemi dolsa millet vekili olur. İlçe belediyesinde çok durmuşsa, il belediye başkanlığına geçer ansızın.

Kısacası kimlerle yola çıkmışlar ise aynı takımla devam edilir. Hatta babası ölünce oğlu ya da kızı gelir göreve. Aynı aileden iki gelini siyasete alan liderlerde gördüm. Damat desen o zaten başımızın tacı.

Hükümetin “yaratıcısı “muhalefettir bu durumda.

Muhalefetin kendi elleri ile büyüttüğü bir hükümet!

AKP ve liderine sayılmadık laf kalmayacak, birde bakacağız ki muhalefet destek olmasa AKP beş dakika görevde kalamaz!

Bu durumda yapılacak tek bir şey kalıyor. Hükümeti destekleyecekseniz, ilk seçimde partinizi kapatıp aday olacaksınız AKP çatısı altında.

Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyerek destekleyenlere sözüm yok. Fakat her lafına düşünmeden destek olacaksanız kapatın partinizi boşa masraf olmasın!

Muhalefet ilk seçimlerde “hangi yüzle” meydana çıkacak bekleyip görelim. Destekleyen yüzle mi, eleştiren yüzle mi?

Hükümeti destekleyenler bugünden sonra çıkacak bütün sorunlara da ortak olmayı bilmelidirler. Orduya kumpas kuranların devlete yerleşirken görülmediği bir ortamda, aldatılanlara da ortaklığı kabul edeceksiniz. Ekonomi yanlış yönetilmişse bununda ortağı olacaksınız. Uzatmaya gerek yok, anlaşılmadıysa yapacak bir şeyde yok.

Başta CHP, sonra MHP ve en sonunda da IP yönetimi destekleyerek bu günlere getirmiştir AKP ve genel başkanını.

AKP genel başkanının siyasete girmesine ve bu günlerde ayakta durmasına yardımcı olan bir muhalefetten, hükümeti yıkıp yerine geçmesini bekleyenler “aldatılmışlardır “.

Bu memlekette “kandırılmış” biri varsa oda sadece seçmendir!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.