*** Maraş olaylarını anma etkinliği düzenlendi

*** Maraş olaylarını anma etkinliği düzenlendi

ABONE OL
00:49 - 16/06/2019 00:49
*** Maraş olaylarını anma etkinliği düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Maraş olaylarını anma etkinliği düzenlendi


Almanya’nın Hamburg kentinde, 1978 yılındaki Maraş olaylarını anma etkinliği düzenlendi

Hamburg Alevi Toplumu tarafından Altona’daki dernek salonunda düzenlenen Maraş olaylarını anma etkinliğine, derneğin başkanı Cengiz Orhan, dernek üyeleri, Altona İlçesi Belediye Meclisi üyeleri Filiz Demirel ve Behçet Algan ile çok sayıda kişi katıldı.

Maraş olaylarının anlatıldığı belgeselin gösteriminden sonra konuşan Orhan, Maraş’ta yaşanan olayların unutulmayacağını belirterek, "yaşanan bu katliamın görmemezlikten gelinemeyeceğini" söyledi.

Hamburg Alevi Toplumu kurucularından Oruç Yağbasan ve Aysel Kılavuz, "Kahramanmaraş olaylarının üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen dosyaların yeniden açılmasını isteyerek, katliamda sorumluluğu olanların ortaya çıkartılması için mücadelelerini sürdüreceklerini" belirtti.

maras-olay-anma-etk-b.jpg

Öte yandan, Maraş Pazarcık Köyü Derneği de Alman Sol Parti’nin Altona ilçesi parti teşkilatında Maraş olaylarını anma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte derneğin yöneticilerinden Ali Ünlübayır, Maraş olaylarını her zaman gündeme getireceklerini belirterek, Alevilerin daha güçlü bir şekilde örgütlenmesi çağrısında bulundu.

Sanatçı Hatice Baki de etkinlikte, Türk halk müziğinin sevilen parçalarını seslendirdi.

maras-olay-anma-etk-c.jpg

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.