Lider Gübre ATSO UR-GE ile ihracata başladı

Lider Gübre ATSO UR-GE ile ihracata başladı

ABONE OL
00:12 - 01/03/2021 00:12
Lider Gübre ATSO UR-GE ile ihracata başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batı Akdeniz bölgesi tarım sektörüne gübre üretiminde tanınırlığı ile bilinen Lider Gübre, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi’ne (UR-GE) katılarak ihracata başladı ve kısa sürede de ihracat ülke sayısını artırdı.

Lider Gübre Üretim ve Pazarlama Limited Şirketi Genel Müdürü Hakan Pakalın, 1993 yılında tarım sektörüne girdiğini söyledi.

Ziraat Mühendisliği Fakültesini bitirip askerliğini tamamladıktan sonra yabanı firmalarda ve Toros Gübre’de çalıştığını belirten Pakalın, 1998’de 4 ortak sıfırdan başlayarak tohum, fide ve gübre alanında şirket kurduklarını anımsattı.

Daha sonra ortaklıkların sona ermesiyle Lider Gübre işletmesinin kendisinde kaldığını ifade eden Pakalın, işlerini büyüterek 6 yıl önce Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 bin metrekare kapalı olmak üzere 6 bin metrekare alanda  kimyevi, organik, mineral ve mikrobiyal bitki besleme ürünleri üretime başladı.

Parasını alamama, uluslararası ilişkiler gibi nedenlerden dolayı ihracat yapmaktan çekindiğini anlatan Pakalın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın UR-GE projeleriyle ülke ziyaretleri yaptığını ve adeta gözünün açıldığını kaydetti. Pakalın, şöyle konuştu.

‘’Çeşitli sektörlerde faaliyette bulunan arkadaşlarım ihracat yaparken ben paramı alamama korkusu ya da uluslararası ilişkilerin bozulması gibi nedenlerle ihracat yapmaktan çekiniyordum. ATSO’nun UR-GE projeleri ile birçok ülke gezdik, tanıdık ve oraları gördük. Çekinerek başladığım ilk ihracattan sonra bugün 6 ülkeye ürün satıyoruz. İhracat yaptığımız ülke sayısı da her yıl artıyor.’’

Geçen yıl gübre ihracatını yüzde 30 artırarak 3 milyon dolarlık döviz sağladıklarını vurgulayan Hakan Pakalın, 2021 yılında ihracatın yüzde 60-70’i bulacağını söyledi. Pakalın, ‘’Gübrede Türkiye’nin en büyük rakibi İspanya, Çin ve İtalya… Pandemi nedeniyle bu ülkelerde bir müddet üretim duruna dünyada Türk gübresine ilgi arttı. Bu ilgi devam ediyor. Ancak hammadde bulmakta sıkıntı yaşanınca fiyatlar da artıyor’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.