*** Kemal Şahin’e ”Girişimcilik Ustası Ödülü”

*** Kemal Şahin’e ”Girişimcilik Ustası Ödülü”

ABONE OL
00:42 - 16/06/2019 00:42
*** Kemal Şahin’e ”Girişimcilik Ustası Ödülü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Kemal Şahin’e ”Girişimcilik Ustası Ödülü”


Köln ve Çevresi Zanaatkarlar Birliği, Türk işadamı Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’e ”Girişimcilik Ustası Ödülü” verdi

Köln Belediye Sarayı’nda düzenlenen ödül törenine, Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Avrupa Türk İşadamları Derneği (ATİAD) Başkanı Recep Keskin, Türk-Alman Ticaret Sanayiciler Odası (TD-IHK) Başkanı Rainhardt Freiherr von Leoprechting, TEMA -Almanya Başkanı Hayati Önel’in yanı sıra Köln ve Çevresi Zanaatkarlar Birliğinin üst düzey yöneticileri, işadamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Şahin, yaptığı konuşmada, Torosların eteğindeki fakir bir köyde doğup büyüdüğünü belirterek, ”Bugün bir noktaya gelebilmişsem bu aldığım eğitim ve bana kazandırdığı vizyon sayesinde olmuştur. Eğitimin önemini, erken yaşta çok iyi kavradığım için, iş hayatına atıldıktan sonra başarılı üniversite öğrencilerine destek olabilmek amacıyla Şahinler Vakfı’nı kurdum” dedi.

İş hayatına atıldığında içinde barındırdığı ve Türklere has güler yüzlülük, risk alma, esnek olma, yaratıcılık ve özverili çalışma gibi özelliklerle süratle pazara odaklanarak müşteriler kazandığını anlatan Şahin, çalışkan, dürüst ve güvenilir olması nedeniyle piyasada kendisine karşı derin güven oluştuğunu, böylece müşterilerle olan ilişkileri çok daha güçlü temellere oturtarak geliştirdiğini ve pazarda iddialı bir konuma geldiğini söyledi.

Şahin, Türkiye’de 1984 yılında kurduğu ilk üretim atölyesinde dürüstlük, açıklık, kalite bilinci, titizlik, dakiklik ve sistemli çalışma gibi özelliklerle kısa sürede üretimdeki başarıyı yakaladığını ifade etti.

Toplumun çok daha fazla sayıda başarılı insana ihtiyacı olduğunu, bundan dolayı iş yaşamı boyunca edindiği bilgi ve tecrübeleri, Türkçe ve Almanca olarak yayımlanan iki kitapta topladığını belirten Şahin, bu kitapları yazmasındaki amacın, genç girişimcilere ve KOBİ’lere yol göstermek olduğunu belirtti.

kem-sahin-odul-c.jpg

Şahin, ”Gurbette, neredeyse yok denecek kadar az imkanla çıktığım ve büyüyerek çok uluslu, yüksek motivasyonlu Şahinler Holding’e kadar uzanan yolculuğumla bugün örnek bir girişimci olduğum için ödül alıyor olmanın sevincini yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Ödülün kendisine ilk etapta girişimci ruhunun farklı kültürlerden insanları kucaklayan bir özelliğe sahip olması nedeniyle verildiğini ifade eden Şahin, Almanya’da yaşayan gençlere başarılı olmaları için iyi bir eğitim almaları, birden fazla dil bilen, yüksek eğitimli bireyler olarak kendilerini yetiştirmeleri çağrısında bulundu.

Şahin, aldığı ödülle birlikte verilen 10 bin avroluk para ödülünü de Almanya’da yaşayan Türk ve yabancı kökenli gençlerin eğitimi ve meslek edinmeleri yönünde katkıda bulunmak üzere bağışlayacağını kaydetti.

İki yılda bir verilen ”Girişimcilik Ödülü” sivil inisiyatifin gücünü ve örnek alınacak girişimcileri ön plana çıkararak, toplumun bu alanda teşvik edilmesi ve başarılı girişimcilerin çoğalmasını sağlamak amacıyla veriliyor.

kem-sahin-odul-b.jpg

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.