“KAOS PLANI” HIZLA UYGULANMAKTA

ABONE OL
13:52 - 02/02/2023 13:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

19 Temmuz 2022’de Tahran zirvesi toplandı. Avrasya’nın üç önemli ülkesinin lideri bir araya geldi. Konu, Suriye idi. ABD’nin Suriye’den çekilmesi konusunda ortak açıklamalar yapıldı. ABD güdümlü terör örgütlerinin işgallerinin, etkinliklerinin, özellikle Türkiye’ye karşı silahlı eylemlerinin sona erdirilmesi için düşünce birliğine varıldı.

Tahran zirvesinden bir gün sonra ABD’ye bağlı terör örgütleri, Avrasya üçlüsüne Irak’ın kuzeyindeki Zaho’dan kanlı bir yanıt verdi. Arap turistlere yapılan saldırıda ikisi çocuk dokuz ikisi yaşamını yitirdi. Yirmi üç kişi de yaralandı. Irak başbakanı, saldırının sorumlusu olarak Türkiye’yi gösterdi. Türkiye bu suçlamayı reddetti. Saldırı, sivillere yapılmıştı. Saldırının yapılış biçimine baktığımızda buram buram PKK terör örgütü kokmakta. Amaç Tahran zirvesinde alınan kararları gölgelemek.

30 Temmuz 2022’de Ankara’da üç cemevine saldırı yapıldı. Saldırının amacı, çok açık ve bilindik. Yıllardır yapılan bir kışkırtma bu. Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya yönelik bir saldırı. Kamuoyumuz bu kışkırtmaları iyi bildiğinden oyuna gelmiyor Alevi’siyle ve Sünni’siyle. Kışkırtıcı saldırgan, tez zamanda yakalandı. Saldırganın bu eylemi, tipik bir Gladyo kışkırtması.

31 Temmuz 2022’de KPSS yapıldı. Sınav akşamı, sosyal medyada soruların çalınabileceği iması yapan paylaşımlar görüldü kimlikleri saklı hesaplardan. Bu hesapların FETÖ’cü oldukları çok açık. Demek ki bir şeyler biliyorlar ki kışkırtmaya önceden başlamışlar. İşsizlik üzerinden “Z kuşağı” dedikleri gençleri kışkırtmak asıl amaç. İnsanları sokağa çıkararak kırıp dökmeyi, yakıp yıkmayı istedikleri çok açık. Sokakları karışan Türkiye, terör örgütü PKK’nın Suriye’de II.İsrail’i kurma girişimine engel olamayacağını düşünmekteler. Zayıflayan Türkiye, ABD planlarına uygun olarak parçalanır. Pusuda bunun kışkırtması içinde FETÖ ve PKK. Ne yazık ki sosyal medyadaki bu tür kışkırtmalara yurtseverliklerinden şüphe etmeyeceğimiz CHP ve İYİP seçmenleri de katılmaktalar. Bu da terör örgütlerini yüreklendirmekte.

KPSS’de soru hırsızlığı ortaya çıkıyor. Daha önce FETÖ’cüler, ÖSYM’nin sorularını çalarlardı. Bu kez ÖSYM, piyasada basılıp satılan bir kitaptan kopyaladı yirmiyi aşkın soruyu. Yani tam tersi oldu bu soru alma işi. Bu işin fark edileceği açıkça belli. Zaten belli olsun diye hazırlanmış sınav soruları. FETÖ öncülüğündeki yıkımcılar sosyal medyada iş arayan gençlere, onların ailelerine “umutsuzluk, karamsarlık, tükenmişlik, Türkiye’ye güvensizlik” duygusu vermek için büyük bir çaba içine girdiler. Amaçları, Türkiye’yi karalayıp zayıflatmak. ÖSYM başkanın zaman geçirmeden görevden alınması, DDK ve savcıların ivedilikle soruşma açması, sınavın iptal edilmesi yıkım ekibinin hızını kesti. Yeni kışkırtmaların pususuna yattılar.

4 Ağustos 2022 günü Zeytinburnu’ndaki Balıklı Rum Hastanesinde yangın çıktı. Yıllara meydan okumuş tarihsel bir yapı burası. Yıllardır göğüs hastanesi olarak hizmet verdi ülkemize. Yangın sonrası onarımdan sonra da bu sağlık hizmetini sürdüreceğine yürekten inanmaktayız.

Yangın sürerken yıkım ekibi, yine işbaşındaydı. Sosyal medyada kışkırtmalara başladılar. Buranın bilinçli olarak yakıldığını, yerine ise AVM ya da otel yapılacağını söylemeye başladılar. Ne yazık ki bu kışkırtmalara aklı başında sandığımız kişiler de kapılmakta. Bu söylenenleri bir saniye olsun sorgulasalar, kışkırtmalar boşa çıkacak. Şöyle ki hastanenin yeri Rum vakfının… Hastane tarihsel bir yapı… Ayrıca yanan hastanenin çatısı… Durum böyle olunca burada başka bir yapının olması olanaklı mı? Diyelim ki bunlar da hiçe sayıldı. Dünyanın hangi siyasal gücü, milyonlarca insanın yıllarca hizmet aldığı bir hastaneyi, bir yangını bahane ederek yok edebilir? Bu kişilerde başta kendileri olmak üzere, yaşadıkları ülkeye ve ait oldukları ulusa zerre kadar güven duygusu kalmamış. Çünkü siyasette yanlış konumlanırsan her şeyi yanlış görürsün. Zaman gelir kendine bile düşman olursun. Şunu da belirteyim ki emperyalizm; insanların akılcı, sağlıklı ve kendi toplumunun yararına düşünmesini engellemekte.

Bugün 5 Ağustos 2022… Soçi’de Erdoğan-Putin görüşmesi var. Rusya ve Türkiye’nin lehine, ABD’nin aleyhine kararlar alınacak büyük bir olasılıkla. Bu görüşmeden sonra Atlantik biraz daha gerileyecek, Avrasya ise güçlenecek. Ülkemiz, daha bağımsızlaşacak. Bu da ABD’yi ve onun beslemelerini kızdıracak. Doğaldır ki bu durum karşısında Gladyo yine boş durmayacak. Kışkırtmalarını sürdürecek vites yükselterek. Sosyal medya kışkırtıcıları klavye ellerinde beklemekteler. Bunlara inanarak emperyalizme bilmeden hizmet edecekler de bindirilmiş kıta durumundalar.

Türkiye, Gladyo kışkırtmalarına karşı hazır olmalı. Özellikle AKP iktidarı, bu kışkırtmalara zemin hazırlayacak davranışları, uygulamaları bırakmalı. Saçma sapan atamalardan, abuk sabuk ihalelerden, yeşil alanlara düşmanlıktan, yandaşlara devlet olanaklarını sunmaktan, parti içinde kendini bilmez bazılarının cumhuriyetle hesaplaşma isteklerinden vazgeçmeli. Gladyo’yo fırsat vermemeli.

Ekonomik durumun iyileşmesi için özelleştirmelerden vazgeçilerek devletçi uygulamalar yapılmalı. Devlet, üreticinin yanında olmalı. Üreticiyi, serbest piyasayı uygulamak adına birkaç asalağın eline terk etmemeli. Kanal İstanbul gibi gereksiz yatırımlar yerine, devletin parası Anadolu’da fabrika bacalarının tüttürülmesi için harcanmalı. Petrol ve doğal gazdaki aşırı fiyat artışını önlemek için ulusal paralarla alım yapma yoluna gidilmeli. Dolar ve avro ile her türlü alışveriş yasaklanmalı. Egemen bir ülke olarak iç piyasada tüm parasal işlemlerde Türk lirası kullanılmalı. Ekonominin toparlanması için daha birçok devletçi uygulamalar yaşama geçirilmeli.

Türkiye, hepimizin ülkesi. Hepimiz; Türkiye gemisiyle dalgalı, fırtınalı sularda yol almaktayız. Gemi su alınca iktidarıyla muhalefetiyle herkes suyun dibini boylar. Bu nedenle her yurttaş sorumluluğunu bilmeli. Yurtseverlik sorumluluğuyla gemimizi yüzdürüp sağ salim Atatürk limanına vardırmak bizim görevimiz. O halde ne duruyoruz? Görev başına!

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.