İsrail’in hava saldırıları sürüyor can kayıpları artıyor

İsrail’in hava saldırıları sürüyor can kayıpları artıyor

ABONE OL
12:47 - 19/11/2023 12:47
İsrail’in hava saldırıları sürüyor can kayıpları artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son hava saldırılarında en az 47 kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Yüksek Komiserliği de BM’ye ait bir okulun hedef alınması sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Dairesi UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini de X platformundan yaptığı paylaşımda “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde binlerce yerinden edilmiş kişiyi barındıran bir başka @UNRWA okulunda çok sayıda insanın öldürüldüğüne ve yaralandığına dair dehşet verici görüntüler geliyor. Bu saldırılar olağan hale gelemez, durdurulmalıdır. İnsani bir ateşkes daha fazla bekleyemez” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu saldırıya ilişkin açıklama yapmazken Hamas sözcüsü saldırıda 200 kadar kişinin öldüğü yada yaralandığını söyledi.

Cumartesi gecesi de Han Yunus’a düzenlenen hava saldırılarında Filistinli yetkililerin açıklamalarına göre 26 kişi öldü 23 kişi de yaralandı. Saldırıda iki apartman binasının vurulduğu belirtiliyor. Yine Han Yunus’ta bir başka bölgenin hava saldırılarına hedef olması sonucu da 15 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail uçaklarının Deyr El Balah kasabasında bir evi hedef alması sonucu da evde bulunan 6 kişinin öldüğü belirtildi.

İsrail ordusu son 24 saatte Hamas’a ait merkezler silah ve mühimmat depoları, roket fırlatılan noktalar ve militanların kaldıkları tesislerin vurulduğunu açıkladı.

VOA tarafından geçilen İsrail’in hava saldırıları sürüyor can kayıpları artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail’in hava saldırıları sürüyor can kayıpları artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail’in hava saldırıları sürüyor can kayıpları artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.