İsrail Pazartesi´den itibaren sınırlarını bireysel turizme açacak

İsrail Pazartesi´den itibaren sınırlarını bireysel turizme açacak

ABONE OL
00:51 - 31/10/2021 00:51
İsrail Pazartesi´den itibaren sınırlarını bireysel turizme açacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail 1 Kasım tarihinden itibaren tam aşılı ve korona virüsüne yakalanıp iyileşmiş bireysel turistleri de kabul edecek. Girişin Ben Gurion Havalimanı´ndan yapılması şart koşuluyor.

İsrail Turizm Ofisi (IMOT) tarafından paylaşılan bir başin bildirisine göre Biontec/Pfizer, Moderna, Astrazeneca, Sinovac ya da Sinopharm aşısının iki dozunu almış olan ve 15 Kasım tarihinden sonra Sputnik´in iki dozunu almış olan tüm kişiler, artık turist olarak İsrail´e giriş yapabilecekler.

İkinci dozun ülkeye giriş tarihinden en az 14 gün önce verilmiş olması ve aynı zamanda da 180 günden fazla eski olmaması gerekiyor. Bu durumda yapılması istenilen „yenileme aşısının“ da en az 14 gün önce gerçekleştirilmiş olması şart.

Giriş yapmak isteyen kişi „Sputnik“ aşısını aldıysa, girişi 1 Kasım´dan itibaren değil, ancak 15 Kasım´dan sonra mümkün olacak ve bu kişi ayrıca PCR testi olması gerekiyor. Test pozitif çıkarsa bu kişi karantinada tutulacak.

İsrail´e giriş yapmak isteyen tüm kişilerin, iyileşmiş olanların da, en geç girişten önce 72 saat önce yapılmış negatif bir PCR testi sunması gerekecek.

Tüm yolcuların ilk önce şu adrese başvurup https://corona.health.gov.il/en/flights/formda istenilen bilgileri girmesi ve dijital aşı sertifikalarını yüklemeleri gerekiyor. Resim: Kudüs © IMOT, Noam Chen

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.