*** Hamburg’da bayramlaşma programları

*** Hamburg’da bayramlaşma programları

ABONE OL
00:41 - 16/06/2019 00:41
*** Hamburg’da bayramlaşma programları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Hamburg’da bayramlaşma programları

Hamburg’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Hamburg ve çevresi Türk Toplumu (TGH) Ramazan Bayramı dolayısıyla ayrı ayrı bayramlaşma programı düzenledi

Mescidi Aksa Camisi’nde DİTİB Hamburg ve çevresi yöneticilerinin katıldığı bayramlaşma programına Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Din Hizmetleri Ataşesi Ömer Yılmaz, Çalışma Ataşesi Ebuzer Çeliker, Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç, Kuzey Almanya DİTİB Bölge Başkanı Zekeriya Altuğ ile DİTİB’e bağlı camilerde görev yapan din görevlileri de yer aldı.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, İslam dininin ve kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması konusunda ailelere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, ”Yurt dışında birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Dinimizi ve kültürümüzü Alman dostlarımıza da öğretiyoruz. Türk toplumu her zaman birlik ve beraberlikten yana olmuştur” dedi.

hamb-bay-prog-b.jpg

Yılmaz da, milli kültürün ve geleneklerin yaşatılması açısından bayramların önemli olduğuna işaret etti.

Hamburg ve çevresi Türk Toplumu (TGH) da bayramlaşma programını Altona ilçesindeki dernek salonunda yaptı.

Programa, TGH Başkan Yardımcısı Ali Kurtuldu, Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Başkanı Coşkun Coştur, Hamburg Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Bilge Yörenç, Hamburg Eyalet Meclisi eski Başkan Vekili Nebahat Güçlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

hamb-bay-prog-d.jpg

Kurtuldu, burada yaptığı konuşmada, Müslümanları eleştirmesi ile gündemde olan Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Thilo Sarrazin’e en güzel cevabın eğitim düzeyi yüksek, daha kaliteli ve öz güveni oluşmuş bir toplumu oluşturmaktan geçtiğini ifade ederek, bunun için gençlerin eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Katılımcılar, program çerçevesinde Hamburglu sanatçılar Erol Aslan ve Resul Ersoy’un seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlendi.

hamb-bay-prog-c.jpg

(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.