Erbil Havalimanı’na İnsansız Hava Araçlı Saldırı

Erbil Havalimanı’na İnsansız Hava Araçlı Saldırı

ABONE OL
18:55 - 07/07/2021 18:55
Erbil Havalimanı’na İnsansız Hava Araçlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de uluslararası havalimanına insansız hava araçlı bir saldırı düzenlendi. Yetkililer saldırıda havalimanında bulunan Amerikan üssünün hedef alındığını belirtti.

Saldırının ardından şehirdeki ABD konsolosluk binasında da sirenlerin çaldığı duyuldu.

Saldırı nedeniyle Erbil havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, saldırıdan haberdar olunduğu, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Havalimanında saldırının ardından küçük çaplı bir yangın çıktığı ve ekiplerin müdahalesiyle yangının söndürüldüğü belirtildi.

Bu saldırıdan bir gün önce de Ayn El Esad Hava Üssü’ne de roketli bir saldırı düzenlenmişti. Nisan ayında da Erbil Havalimanı’nda Amerikan askerlerinin konuşlu bulunduğu alan yakınında patlayıcı yüklü bir insansız hava aracı düşmüştü. Bu, insansız hava araçlarıyla bölgedeki Amerikan askerlerinin hedef alındığı ilk saldırı olmuştu.

VOA tarafından geçilen Erbil Havalimanı’na İnsansız Hava Araçlı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erbil Havalimanı’na İnsansız Hava Araçlı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erbil Havalimanı’na İnsansız Hava Araçlı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.